logo
Imprimir
22-02-2018 | 17:24hs
•ENTREVISTES

Montserrat Roura: 'Anem recuperant les actuacions que no vam poder fer durant uns anys'

L'alcaldessa de Riudellots de la Selva valora positivament els resultats de la darrera edició del FIPORC, que enguany ha celebrat la cinquena edició

El municipi de Riudellots de la Selva va tancar fa unes setmanes un pressupost de 3,6 milions d'euros per afrontar aquest any 2018. Aquesta partida, juntament amb la bona situació econòmica del consistori, fan que el municipi es pugui plantejar actuacions que fa temps que té a la recambra. Una d'aquestes és, precisament, la rehabilitació del nucli antic, un projecte que, segons l'alcaldessa Montserrat Roura, és "molt esperat" per la població.

Fa unes setmanes l'Ajuntament de Riudellots va tancar un pressupost de 3,6 milions. Com valora aquesta xifra?

Montserrat Roura: És una xifra important pel municipi tenint en compte la proporció d'habitants que tenim, ja que aquest pressupost ens permet fer obres d'inversió. És una xifra considerable i ajudarà a terme algunes necessitats.

El 2017 va ser l'any de l'ampliació del poliesportiu i de la nova coberta de l'escola. Quina ha de ser la gran actuació per a aquest 2018?

M. R.: Una de les obres importants que tenim per fer és la rehabilitació del carrer Major, una actuació que sobrepassa el milió d'euros. Podem dir que, amb fons propi, una obra considerable i molt esperada sobretot per les persones que viuen en el nucli antic de Riudellots.

A part d'això, tenim les obres dels accessos a la piscina, que ja estem a punt de començar. En aquest cas, el que es tracta és ordenar els accessos a les instal·lacions, urbanitzar-lo, marcar una zona d'aparcaments, diferenciar els vials d'entrada i sortida... En definitiva, es tracta de posar-hi ordre, tenim aquesta obra molt avançada pel que fa al projecte. D'altra banda, també tenim el projecte de l'adequació de la vorera de davant la llar d'infants, que és un tram pendent on cal actuar per donar seguretat als vianants, tenint en compte que és una zona bastant concorreguda.

Que la situació econòmica del consistori sigui positiva -tenen un endeutament del 0%- ha de ser un coixí vital per tirar endavant tots aquests projectes.

M. R.: Evidentment. Estem en dèficit zero des de finals del 2014, ja portem temps en aquesta situació i volem seguir així. Entre això, la font d'ingressos que tenim i el romanent que ens queda de l'any anterior, que mai el gastem tot, ens permet tenir un marge d'actuació important.

La crisi ha quedat enrere?

M. R.: Bé, podríem dir que ara anem recuperant les actuacions que no vam poder fer durant uns anys. Vam estar molt limitats per la llei estatal, que ens va considerar a tots iguals: estiguéssim endeutats o no, havíem de frenar totes les inversions. Nosaltres, com tothom, vam patir aquestes conseqüències, però considerant que ara la nostra situació és molt diferent de la que tenen altres municipis, això ens ha permès poder avançar i intentar recuperar una mica els projectes que teníem al cap des de fa temps.

Una de les partides significatives d'aquest pressupost són els 220.000 euros en subvencions per a les entitats del municipi. Quin pes tenen aquestes associacions a Riudellots?

M. R.: Tenen molt de pes, fan un treball molt extraordinari al llarg de tot l'any. Hi ha alguna entitat que pel volum de treball i la constància en el temps rep unes aportacions més elevades, quelcom que també va en funció del pressupost que fa cada entitat. Nosaltres atenem totes les entitats i en funció dels pressupostos que ens presenten fem unes assignacions.

I de les entitats als esdeveniments. Fa pocs dies vau cloure la cinquena edició del FIPORC, un projecte que ja podem considerar com a consolidat?

M. R.: Sí, el cap de setmana passat vam celebrar la cinquena edició i volem entendre que ja està consolidat, és una fira que va augmentant els visitants. Estem molt contents de l'afluència de públic i el que volem és que aquesta consolidació tingui molts anys de vida.

També teniu la Fira d'Entitats...

M. R.: Exacte, es tracta d'una fira que ja té 16 anys, tal com va néixer es manté i amb tants anys ja està consolidada. És una fira d'àmbit local i de reconeixement a les entitats, que durant aquest dia mostren el que fan de forma altruista.

En l'àmbit cultural, quines fites us marqueu per aquest any?

M. R.: Aquest any hem començat l'Escola de Música de Riudellots. Fins ara, de la mà del Consell Comarcal del Gironès i de la Selva teníem una aula organitzada, però aquest any ja ens hem constituït com a escola de música municipal i hem aconseguit incrementar els alumnes. Aquest any farem un concurs perquè qui s'hi vulgui presentar pugui tenir aquesta opció i donar-nos aquest servei. Considerem que és una aposta gran per la cultura: una escola de música val diners, però això es veu compensat per la formació que poden rebre els petits, val la pena dedicar-hi esforços.

Per acabar, com es viu a Riudellots la situació política de Catalunya?

M. R.: Des del minut u Riudellots ha estat molt amatent a tot el que es feia, ha estat molt proactiu. Hi ha una organització civil molt activa que va fent coses i que és molt visible al municipi, d'alguna manera s'afegeix en aquest moviment de defensa per les llibertats de les persones que o bé estan exiliades o bé estan a presó només per una causa política. Quan s'han programat aturades davant l'Ajuntament s'han fet totes, amb una afluència molt important de persones. Això ens demostra que el poble està molt atent a la situació actual i que vol que això es desencalli per poder tenir el president i el govern organitzat i funcionant.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/63836_mont-erratrouraanemrecuperantle-actuacion-quenovampoderferdurantun-any--1.htm