logo
Imprimir
07-03-2018 | 20:39hs
•BESALú, VILA COMTAL

Compte enrere a Besalú per a la Processó dels Dolors

L'esdeveniment, que tindrà lloc el divendres 23 de març, comptarà amb la presència del Pare Abat de l'Abadia de Montserrat

La vila comtal de Besalú celebrarà d'aquí a dues setmanes una de les manifestacions religioses més rellevants del cicle quaresmal català: la Processó dels Dolors. La celebració d'enguany de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, una de les congregacions en actiu més antigues de Catalunya, servirà per evidenciar la consolidació del Pas de la Veracreu, que l'any passat va acompanyar la Verge Dolorosa després de romandre més de mig segle absent. D'altra banda, la principal novetat d'aquest 2018 serà la presència del Pare Abat de la Badia de Montserrat, Josep Maria Soler, que formarà part de la Processó per primera vegada.

En relació al programa d'actes del Quinari i de la festivitat d'aquest any, el tret de sortida tindrà lloc dimecres 14 de març amb la celebració comunitària de la Penitència, un acte que es farà a les vuit del vespre a l'església de Sant Vicenç. A partir d'aquí, del 19 al 23 de març, s'iniciarà el Quinari amb els actes habituals: de dilluns a dijous, a les vuit del vespre, es farà la Corona dels Dolors i la Missa amb homilia, un acte que comptarà com a predicadors amb Jordi Cervera, Jesús Romero, Jordi Font i Jordi Callejón.

L'esdeveniment central arribarà el divendres 23 de març, dia de la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors. La diada s'iniciarà amb una missa solemne a dos quarts de dotze del migdia oficiada pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo, i amb acompanyament d'orquestra i cant dels Goigs. Tot seguit, el prior de l'any passat, Isidre Vergés, farà el lliurament del penó a la prior d'enguany, Rosa Colom.

Ja a la tarda, l'església de Sant Vicenç serà l'escenari de la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors, acte que vindrà de la mà del sermó i del cant de la Salve pel Cor d'Apòstols acompanyats per l'orquestra Costa Brava. Aquest, precisament, esdevindrà el preludi de l'entrada de Novicis i de la Professió de Congregants.

A les set del vespre, el mossèn Miquel Oliveras oficiarà una missa amb l'acompanyament del Cor Parroquial, mentre que poc després, a dos quarts de vuit, el Cos d'Estaferms i el Maniple de Manaies desfilaran pels carrers de la vila comtal. Serà una hora més tard, a dos quarts de nou, quan aniran a cercar la Prior d'enguany i a les autoritats del municipi. Tot seguit, a la Plaça de la Llibertat, es lliuraran els premis del Novè Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, a més de reconèixer la trajectòria d'Albert Pla, del Maniple de Manaies, i d'Eloi Masoliver, del Cos d'Estaferms, pels seus 15 anys de participació en la processó besaluenca.

El punt àlgid del dia arribarà a les nou del vespre, quan tindrà lloc la sortida de la Processó des del monestir de Sant Pere. Com cada any, se seguirà l'itinerari habitual i a la plaça de la Llibertat el Cor d'Apòstols cantarà la Salve, enguany amb l'acompanyament de l'orquestra Costa Brava. A més, durant el comiat, s'entregarà un present a Eduard Juncà, del Grup d'Arrengladors, pels seus 15 anys de participació en l'acte. Finalment, la Processó acompanyarà la Priora a casa seva per tal d'escoltar el seu discurs d'agraïment i de comiat.

La Congregació estrena web

Més enllà del vessant religiós, la festivitat d'enguany també tindrà alguna novetat a escala logística. És el cas de la nova pàgina web de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, www.dolorsdebesalu.org i www.dolorsdebesalu.cat, que incorpora un disseny renovat i modern, a més de continguts ampliats i una gestió de la informació més simple, accessible i pràctica.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/64965_compteenrereabe-aluperalaproce-odel-dolor--1.htm