logo
Imprimir
13-03-2018 | 16:22hs
•LLEIDA

Presentació a Lleida de 'La força d’un destí', Premi Ramon Llull 2018

L’alcalde Ros ha saludat l’autor, Martí Gironell, i l’ha felicitat per la nova publicació i pel reconeixement que ja ha tingut

El paer en cap, Àngel Ros, ha assistit aquesta tarda a la presentació del llibre “La força d’un destí”, de l’escriptor i periodista Martí Gironell, que recentment ha guanyat el premi Ramon Llull 2018. Ros ha saludat l’autor i l’ha felicitat per la nova publicació i pel reconeixement que ja ha tingut, amb aquest guardó. L'acte s'ha fet a la llibreria Caselles.

Gironell ha explicat que amb aquest nou llibre -com passa altres vegades- s’ha enamorat del protagonista, Jean Leon (Ceferino Carrión), i ha volgut acompanyar el lector a descobrir la seva història, a través de la ficció, però amb fets i situacions versemblants i possibles. Segons ha dit, “és la història d’un visionari, un emprenedor d’aquell temps”. Jean Leon va projectar amb James Dean un restaurant, La Scala, que es va convertir en un referent del Hollywwod dels anys cinquanta i seixanta. Martí Gironell plasma al llarg del llibre el que senten, el que pensen, el que viuen figures com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe o Elizabeth Taylor. Jean Leon va tornar a Catalunya, va comparar uns terrenys al Penedès i va elaborar el seu propi vi. Jean Leon demostrarà, amb una vida de pel·lícula, que amb sacrifici i esforç els somnis són a l’abast de tothom, perquè viurà en una època en què tot és possible.

Martí Gironell (Besalú, 1971) ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora en mitjans de comunicació com El Punt Avui, El Món, el diari ARA, etc. Entre els seus llibres publicats, hi ha ”El Pont dels jueus” (2007), que ha venut més de 100.000 còpies i que ha estat traduït a diversos idiomes; “La venjança del bandoler”, que va guanyar el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica el 2008 o “Once upon a time…Històries de Vila Conte” (2016), un conte que és el catàleg de l’exposició, que amb el mateix nom ha creat l’artista Narcís Gironell.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/65430_pre-entacioalleidadelaforcadunde-tipremiramonllull2018-1.htm