logo
Imprimir
16-03-2018 | 23:59hs
•MOTOR

Arrenca la 66 edició del Rally Moritz Costa Brava

L'extraordinària participació amb què compta el ral·li ha inundat la ciutat de Girona d'equips, pilots i cotxes, un gran moviment de persones i màquines que durant aquest cap de setmana es traslladarà a les carreteres de la zona i a les poblacions per les quals circularà

Puntualment a les 18 hores, i des del podi instal·lat a l'avinguda Ramon Folch de Girona, ha començat la 66 edició del Rally Moritz Costa Brava, primera prova puntuable per als campionats d'Europa, Espanya i Catalunya de Ral·lis Històrics en les modalitats de Velocitat i Regularitat. Els guanyadors de la passada edició, els italians "Lucky" Battistolli-Fabrizia Pons (Lancia Delta HF Integrale 16V) han estat els primers a prendre la sortida fins a completar els 158 cotxes participants distribuïts en les modalitats de Velocitat (55 equips), Regularitat (59) i Legend (44 vehicles en exhibició). La sortida als participants l'han donat Eduard Berloso, primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Girona, i Josep Pujols, delegat d'esports de la Generalitat a Girona, entre altres autoritats.
Després de 'Lucky'-Pons (Lancia Delta núm. 1), han baixat del podi un important elenc de pilots i màquines: el finlandès Harri Toivonen (germà del mític Henri)-Cédric Wrede (Ford Sierra núm. 2), el francès Serge Cazaux-Maxime Vilmot (Ford Sierra núm. 3); els asturians Cele Fuencueva-David de la Puente (Ford Sierra núm. 5); els gallecs Xesús Ferreiro-Xavi Anido (Ford Escort núm. 6); l'austríac Karl Wagner-Gerda Zauner (Porsche 911 núm. 7); el noruec Valter Chr. Jensen-Erik Pedersen (BMW M3) i un llarg etcètera fins als 158 cotxes que han passat satisfactòriament aquest matí les verificacions.

L'extraordinària participació amb què compta el ral·li ha inundat la ciutat de Girona d'equips, pilots i cotxes, un gran moviment de persones i màquines que durant aquest cap de setmana es traslladarà a les carreteres de la zona i a les poblacions per les quals circularà. Els millors pilots de ral·lis d'Europa i els millors especialistes nacionals de regularitat es donen cita en aquesta prestigiosa prova, entre ells alguns pilots que fa algunes dècades van ser grans protagonistes i fins i tot guanyadors d'aquest mateix ral·li, com Tony Carello, Salvador Cañellas, Mauro Pregliasco o Andrea Zanussi, entre altres.

Després de la sortida, en el dia d'avui els cotxes s'enfrontaran a tres trams cronometrats: 'Santa Coloma de Farners-Sant Hilari Sacalm' (19h20, de 13,8 km); 'Sant Hilari-Osor' (19h55, de 12,6 km) i 'Els Àngels' (20h50, de 15,7 km). Aquesta primera etapa finalitzarà a partir de les 22:15h al mateix lloc en el qual s'ha iniciat, quedant els cotxes en règim de parc tancat a l'aparcament La Copa.

Demà dissabte dia 17 es disputarà la segona etapa, molt més llarga que la precedent, amb quatre especials a realitzar dues vegades: 'Osor' (a les 09h18 i 14h48, de 12,2 km); 'Collsaplana' (a les 10h00 i 15h30, de 16,1 km); 'Grions' (a les 11h00 i 16h30, de 10,2 km) i 'Cladells' (a les 11h45 i 17h15, de 15,7 km).

El total de km d'aquest 66 Rally Moritz Costa Brava és de 510,079 km dels quals 150,688 són cronometrats, distribuïts en 11 trams. El parc d'assistència, amb Hospitality i Village, està situat a Domeny-Fontajau i l'oficina de cursa es troba a l'Hotel Gran Ultonia. Aquest és el setè any consecutiu que la ciutat de Girona és el nucli d'aquesta prova internacional, el ral·li automobilístic més antic d'Espanya.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/65743_arrencala66ediciodelrallymoritzco-tabrava-1.htm