logo
Imprimir
21-03-2018 | 20:31hs
•ANDORRA

Martí es refereix a la qualitat i a la sostenibilitat com als grans reptes del sector turístic

Martí s'ha referit al patrimoni natural d'Andorra, com al principal atractiu turístic que ha fet d'Andorra una destinació referent en turisme de neu i muntanya, que ha permès desenvolupar una oferta que actualment ha recuperat la xifra de 8 milions de visitants l'any

Antoni Martí ha afirmat que les polítiques mediambientals i de sostenibilitat en les que s'estan treballant han de potenciar el sector turístic i la seva qualitat. El cap de Govern ha inaugurat aquest matí la desena edició del Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya, que tindrà lloc a Andorra fins al 23 de març sota el títol "Configurant el futur de l'hospitalitat en destinacions de muntanya". L'acte de presentació ha comptat amb la participació del ministre de Turisme, Francesc Camp, de la cònsol major d'Escaldes-Engordany, parròquia organitzadora del Congrés, Trini Marín i del secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili.

Martí s'ha referit al patrimoni natural d'Andorra, com al principal atractiu turístic que ha fet d'Andorra una destinació referent en turisme de neu i muntanya, que ha permès desenvolupar una oferta que actualment ha recuperat la xifra de 8 milions de visitants l'any i que ha assolit gairebé 3 milions de turistes el 2017. El cap de Govern ha afirmat que cal treballar en els grans reptes del sector, que passen per adoptar una estratègia que gestioni un creixement reflexionat del nombre de visitants i que permeti una gestió més sostenible de les destinacions augmentant-ne la qualitat.

En la seva intervenció, Martí ha destacat l'impuls de la llei d'allotjaments turístics, una normativa que estipula els drets i deures de les empreses que ofereixen serveis d'allotjament turístic. El cap de Govern també s'ha referit a la qualitat de l'oferta com a peça clau d'una bona estratègia turística. En aquest sentit, Antoni Martí ha reivindicat l'indispensable paper de la preparació i formació dels professionals del sector que estan en contacte amb els clients per assolir l'excel·lència a l'hora d'atendre als turistes.

La trobada reunirà un ampli ventall de professionals del sector turístic, des dels responsables de la gestió d'una destinació turística de muntanya fins als empresaris del sector dels allotjaments. Els principals temes que es tractaran són el posicionament dels allotjaments turístics; els reptes de l'hospitalitat; l'impacte de les noves plataformes de serveis turístics; la intel·ligència artificial o la formació; i la capacitació com a elements clau per assolir l'èxit d'una destinació.

El Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern d'Andorra, juntament amb l'Organització Mundial de Turisme, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l'organitzen els comuns de manera rotatòria. L'organització d'enguany recau en la parròquia d'Escaldes-Engordany.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/66192_martie-refereixalaqualitatiala-o-tenibilitatcomal-gran-repte-del-ectorturi-tic-1.htm