logo
Imprimir
21-03-2018 | 20:50hs
•LLEIDA

Lleida celebra el Dia Mundial de la Poesia i del Síndrome de Down

El paer en cap, Àngel Ros, ha participat en aquest acte, en què ha posat en relleu l’aposta que fa la ciutat per ser cada cop més inclusiva i ha remarcat que s’ha de seguir treballant per la igualtat d’oportunitats de totes les persones

L’alcalde Ros ha participat en l’acte conjunt a la Biblioteca Pública de Lleida en què un grup de joves de l’associació Down Lleida han llegit el manifest i també des del Consorci per a la Normalització Lingüística han llegit un poema de Marc Granell en diversos idiomes. Ros ha apostat per una ciutat inclusiva i ha remarcat que s’ha de seguir treballant per la igualtat d’oportunitats de totes les persones

Lleida ha celebrat aquest dimecres una doble commemoració: el Dia Mundial de la Poesia i de les Persones amb Síndrome de Down. La Biblioteca Pública de Lleida ha acollit l’acte conjunt en què un grup de joves de l’entitat Down Lleida han llegit un manifest en defensa dels seus drets i des del Consorci per a la Normalització Lingüística han llegit també el poema “La poesia”, del valencià Marc Granell, en diversos idiomes.

El paer en cap, Àngel Ros, ha participat en aquest acte, en què ha posat en relleu l’aposta que fa la ciutat per ser cada cop més inclusiva i ha remarcat que s’ha de seguir treballant per la igualtat d’oportunitats de totes les persones. Ros ha parlat de la responsabilitat social de les empreses i del suport i el compromís que moltes firmes donen a entitats com Down Lleida.

Ros ha compartit l’acte amb la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuán; el diputat provincial i regidor de la Paeria, Paco Cerdà, la president del Consell Comarcal del Segrià, M. José Invernón, i la directora de la Biblioteca Pública de Lleida, Antònia Capdevila, així com els familiars, amics i ciutadans que han assistit a la doble commemoració.

Pilar Sanjuán ha explicat que el treball de l’entitat va més enllà dels valors, “va de drets humans” i de responsabilitat en l’acompanyament i la defensa per oferir oportunitats per a tothom.

L'Assemblea General de les Nacions Unides decideix designar el 21 de març, que es commemorarà tots els anys a partir de 2012. L'Assemblea General vol augmentar la consciència pública sobre la qüestió i recordar la dignitat inherent, la vàlua i les valuoses contribucions de les persones amb discapacitat intel·lectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seves comunitats. El lema de 2018 és: Autèntics. Per això, els membres de Down Lleida han repartit als assistents uns adhesius amb aquest lema.

Igualment, la UNESCO va proclamar el 21 de març dia Mundial de la Poesia. Enguany, s’ha traduït a trenta llengües el poema de Marc Granell, entre les quals hi ha les oficials a Catalunya. Diverses entitats s’han unit en aquesta celebració per convertir aquest Dia en una gran festa de la paraula i de les lletres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/66193_lleidacelebraeldiamundialdelapoe-iaidel-indromededown-1.htm