logo
Imprimir
04-04-2018 | 16:32hs
•LLEIDA

CaixaBank busca mobilitzar a 10.000 voluntaris en la seva Setmana Social

En el marc d'aquesta iniciativa solidària pionera, impulsada per l'entitat financera, els empleats de CaixaBank, Fundació Bancària “la Caixa”, Criteria i les seves filials participaran com a voluntaris en unes 3.500 activitats organitzades per 1.500 entitats socials locals de tota Espanya vinculades a l'Obra Social “la Caixa”

Després de l'èxit obtingut a la primera edició de la Setmana Social impulsada per CaixaBank, i en la qual col·labora activament l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”, l'entitat financera s'ha marcat l'objectiu de mobilitzar a 10.000 voluntaris perquè participin en aquesta iniciativa solidària i que puguin conèixer, de primera mà, el treball que realitzen les entitats locals vinculades a l'Obra Social “la Caixa”. A pocs dies per iniciar aquesta segona edició, ja hi ha 8.000 inscrits.

La Setmana Social es durà a terme entre els dies 7 i 15 d'abril a tota Espanya. Durant aquests nou dies, un de cada quatre empleats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa”, CriteriaCaixa i filials participaran, de forma voluntària, en algunes de les 3.500 activitats que unes 1.500 entitats socials locals han posat a la seva disposició a totes les províncies d'Espanya. Així mateix, com a novetat per a aquesta edició, els empleats podran convidar a clients perquè els acompanyin i participin en alguna de les activitats voluntàries que es realitzen gràcies a l'ajuda de l'Obra Social “la Caixa”. En concret, a Lleida, els empleats que s’adhereixin a aquesta iniciativa solidària, podran participar a alguna de les 98 activitats proposades per 39 entitats socials locals.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha explicat que “la nostra entitat és hereva de la tradició centenària de “la Caixa” i, per això, som un banc amb vocació social que té com a valors intrínsecs la qualitat, la confiança i el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori on és present“. Gual ha sostingut que “parteix del dividend que rep el nostre accionista de referència, la Fundació Bancària “la Caixa”, per la nostra activitat financera, es canalitza a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank per cobrir necessitats socials locals. Gràcies a la seva proximitat i capil·laritat, les oficines poden detectar aquestes necessitats i identificar organitzacions i programes amb els quals col·laborar”.

CaixaBank, amb la major xarxa d'oficines bancàries d'Espanya (prop de 5.000), aconsegueix una capil·laritat que, juntament amb la intensa relació amb la població a la qual atén, la situa en una posició immillorable per detectar les necessitats socials locals més urgents. Això permet donar suport a projectes socials de petita envergadura però que, en conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones. Per això, l'Obra Social ”la Caixa” distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2017, fou de 44,4 milions d'euros que van servir per impulsar més de 12.000 projectes locals. D'aquestes, un 39% es va destinar a la lluita contra la pobresa (famílies, infància, ancians) i un 30% als àmbits de la salut, la discapacitat i l'addicció. En total, l'Obra Social “la Caixa” va destinar un pressupost de 510 milions d'euros per desenvolupar tots els seus programes el 2017.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha afegit que “el fort compromís social de CaixaBank és un signe d'identitat únic, irrenunciable i que forma part dels eixos clau del model de banca socialment responsable de l'entitat. Una mostra d'això són els empleats que aquest any tornaran a fer possible la Setmana Social i que amb la seva dedicació generosa, tenacitat i constància ajuden als qui més ho necessiten a les diferents regions”. Gortázar ha afirmat que “per a la nostra entitat és un orgull disposar d'un equip de voluntariat estable que contribueix de manera desinteressada amb les entitats socials dels seus barris i pobles”.

Un total de 3.500 activitats

De les 3.500 activitats proposades a Espanya, destaquen les que tenen com a finalitat el suport a persones amb problemes de salut o amb discapacitat (36%); que contribueixen a la lluita contra la pobresa (23%); activitats lúdiques per a nens i persones grans (18%); contra l'exclusió social dels immigrants (7%); impuls a la cultura i educació (10%); foment de la inserció laboral (3%); i activitats relacionades amb la ciència, el medi ambient i la recerca (1%).

Així mateix, a aquestes activitats se sumen aquelles en les quals poden participar els equips de l'àrea Internacional de CaixaBank situats a 18 països estrangers on l'entitat té presència a través d'alguna oficina. En concret, s'han obert 95 places de voluntariat a la Xina (Hong Kong, Beijing, Xangai), Singapur, Xile, Algèria, França (París), Itàlia (Milà), Egipte, Sud-àfrica, Estats Units (Nova York), Gran Bretanya (Londres), Índia, Colòmbia, Perú, el Marroc (Casablanca, Tànger), Polònia, Mèxic, Àustria (Viena) i Alemanya (Frankfurt).

Durant tota la Setmana Social, les persones implicades podran continuar el seu desenvolupament i publicar informació i fotos amb el hashtag #SerVoluntarioSuma

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank té una vocació social i destaca per la seva actuació responsable. Dins del seu Pla Estratègic 2015-2018, treballa per ser reconegut com el millor banc en qualitat i reputació. A més, compta amb un pla de Banca Socialment Responsable que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model socialment responsable, basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general. En aquesta línia, des de 2005 és empresa signatària del Pacte Mundial de Nacions Unides i, des de 2012, presideix la Red Española del Pacto Mundial.

CaixaBank figura a l'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index, que el situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. A més, CaixaBank ha estat inclòs per quart any consecutiu a l'índex “Climate A list” de CDP, en el qual es troben el 5% de les empreses amb major puntuació i acompliment del món en la gestió contra el canvi climàtic.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67165_caixabankbu-camobilitzara10000voluntari-enla-eva-etmana-ocial-2.htm