logo
Imprimir
05-04-2018 | 22:43hs
•BAIX EMPORDà

Castell-Platja d'Aro presenta el nou Punt de Voluntariat

Oferirà informació, orientació i assessorament a associacions a les persones interessades

Aquest divendres 6 d'abril (18-20 h) a la sala d'actes de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro hi tindrà lloc l'acte de presentació del nou Punt de Voluntariat que promouen les regidories de Benestar Social i Dinamització Comunitària. Més enllà de l'explicació del nou espai, s'oferirà el testimoni dels voluntaris que participen en el Servei Municipal de Distribució d'Aliments i a l'Aula d'Adults, i també una xerrada, adreçada especialment a les entitats, per informar-les sobre les aportacions que poden fer els voluntaris en les seves associacions. A partir d'ara, el nou servei municipal s'ubicarà al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro.

La presentació és només el punt de partida del conjunt d'accions previstes per a aquest any 2018 des del Punt de Voluntariat, que entre els seus objectius hi ha el de donar suport a les associacions per a elaborar els seus plans de voluntariat i donar forma a la figura del voluntari a través de sessions informatives, assessorament i formació. També fomentarà el treball en xarxa entre els serveis municipals i les associacions de voluntariat. Alhora continuarà amb l'acompanyament per la creació d'associacions des dels grups de voluntariat que existeixen vinculats a serveis municipals, i amb la seva posterior relació amb els serveis municipals. Darrerament, elaborarà un vídeo i espot audiovisual promocional amb imatges de voluntaris del municipi.

A Castell-Platja d'Aro existeix des de fa 15 anys un projecte de suport a l'associacionisme, que n'ha facilitat el seu creixement i consolidació amb un una xarxa de 78 entitats, però s'ha detectat que els cal desplegar encara tot el seu potencial com a espais d'acollida de voluntariat, perquè la diferenciïn d'altres perfils dins de l'entitat o perquè li donin espai propi si actualment no tenen aquesta figura. El treball municipal per la promoció del voluntariat s'ha fet des de 2014 vinculat al Banc del Temps, com a punt d'acollida d'aquelles persones, una quinzena cada any, amb voluntat de tenir un paper actiu en la xarxa social del municipi. També el curs 2012/2013 es va iniciar a l'institut Ridaura de Castell d'Aro un projecte pilot per fomentar el voluntariat entre els alumnes que ha esdevingut crèdit de lliure elecció sobre el servei comunitari, amb l'objectiu de sensibilitzar els joves i acostar-los a tasques socials i comunitàries de la vila.

Actualment, els dos col·lectius de voluntaris més actius, fins ara vinculats a dos serveis municipals, com són el Banc dels Aliments i l'Aula d'Adults, estan en procés de constitució de dues associacions. Però més enllà d'aquestes dues opcions, es vol ampliar les possibilitats a on fer de voluntari (en primer terme al municipi, però també en serveis o projectes supramunicipals o d'altres poblacions), i també eixamplar i diversificar el perfil de les persones ateses fins ara, majoritàriament dones i majors de 55 anys.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67312_ca-tell-platjadaropre-entaelnoupuntdevoluntariat-2.htm