logo
Imprimir
06-04-2018 | 17:18hs
•+ NOTíCIES

Lluís Freixas: “La Fira de Primavera de Campllong és única pel seu caràcter multisectorial”

Freixas també recorda que la Fira de Campllong està pensada per a totes les edats

Demà comença una nova edició de la Fira de Campllong -ja en van 36- que acollirà activitats de tot tipus durant tot el cap de setmana. Per conèixer de primera mà les hores prèvies a la fira, hem parlat amb l'alcalde de Campllong, Lluís Freixas. Optimista de mena, Freixas està convençut que el certamen tornarà a ser un èxit d'assistència, i admet que "la Fira de Primavera de Campllong és única pel seu caràcter multisectorial". Durant la conversa, l'alcalde del consistori gironí comenta algunes de les novetats d'enguany, entre les quals destaca la celebració de la primera cursa de mules per a equips, la presentació de dos llibres o l'exposició i desfilada de vestits d'època. A més, Freixas també recorda que la Fira de Campllong està pensada per a totes les edats. "Als inicis potser teníem visitants amb un perfil més específic però amb el temps hem anat eixamplant el tipus de públic. Volem que la gent hi passi el màxim d'hores possible, i això passa per distreure als més menuts", assenyala Freixas. La vigília de l'inici de la fira es viu amb intensitat però també amb moltes ganes. Com diu el mateix alcalde, "sense l'esforç de la gent que ho fa possible, no hauríem arribat a la 36a Fira de Campllong ni tampoc seríem un referent".

Quines novetats presenta la 36a Fira Comarcal de Primavera de Campllong?

Enguany la gent que vingui a Campllong es trobarà amb les activitats de sempre però també amb algunes novetats destacades. La primera de totes la veurem el mateix dissabte a les 6 de la tarda. Es tracta de la 1a Cursa de mules per equips. El mateix dia, també acollirem una concentració de motos Harley Davidson, i durant tota la fira, també es podrà gaudir d'una exposició i una desfilada de vestits d'època acompanyada de música ambient de piano. Finalment, una altra novetat a tenir en compte és la presentació de dos llibres. El dissabte presentarem 'Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del Bisbat de Girona', i el diumenge es donarà a conèixer el llibre 'Els colors de la ratafia'.

Quina és la clau de l'èxit?

Dedicació, moltes hores de feina i ganes de fer-ho bé. És molt fàcil de dir però a l'hora de la veritat no ho és tant. Sense l'esforç de la gent que ho fa possible, no hauríem arribat a la 36a Fira de Campllong ni tampoc seríem un referent. Està clar que som únics pel nostre caràcter multisectorial.

També és una fira pensada per a tota la família...

I tant! Tothom hi té cabuda a la Fira Comarcal de Primavera de Campllong. Als inicis potser teníem visitants amb un perfil més específic però amb el temps hem anat eixamplant el tipus de públic. Volem que la gent hi passi el màxim d'hores possible, i això passa per distreure als més menuts. Aquest any tornem a repetir la fórmula del braçalet de 6 euros. Per aquest mòdic preu, els nens i nenes podran gaudir de jocs infantils durant tota la jornada, i també tindran accés al Planetari mòbil. En l'àmbit gastronòmic també pensem amb els més petits de la casa, ja que hem elaborat uns menús infantils molt variats.

Ara que parlem de menjar, l'Encargolat és l'activitat que atrau a més gent?

Tot el que té a veure amb el menjar té molta tirada. De fet, durant la fira oferim esmorzars, dinars, berenars i sopars. Aquest any hem decidit ampliar la zona de la cuina-menjador perquè els visitants puguin gaudir dels cargols dels 4 restaurants de Campllong.

Quines són les previsions d'assistència?

Això ja no depèn de nosaltres. El factor del temps no està a les nostres mans i per tant, no ens hi hem d'amoïnar. De totes maneres, la Fira de Campllong està preparada per acollir fins a 40.000 persones, i disposem de 38.000 m2 de fira dels quals 4.000 està cobert. En cas de pluja, tothom estarà aixopluc amb la carpa de les vaques, del menjador i la dels estands així com el pavelló, local social i sales de l'Ajuntament.

De quines zones vénen les persones que s'acosten a la Fira de Campllong?

Majoritàriament dels pobles veïns i cada vegada tenim més tirada a la ciutat de Girona. També rebem visitants d'altres punts de Catalunya, i també del sud de França. No ens podem queixar!

El context polític tindrà alguna influència en el desenvolupament de la fira?

És innegable que estem en un moment polític i social molt mogut, però pensem que cal tirar endavant amb la fira i treballar com s'ha fet sempre en aquest país. És veritat que respecte a edicions anteriors, l'assistència d'autoritats polítiques està menys avançada, però sabem que comptarem amb la presència del president de la Diputació de Girona, d'alcaldes dels pobles veïns i d'altres representants de les comarques gironines.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67366_llui-freixa-lafiradeprimaveradecampllonge-unicapel-eucaractermulti-ectorial-2.htm