logo
Imprimir
07-04-2018 | 19:25hs
•+ NOTíCIES

Campllong, aparador del món rural aquest cap de setmana

El President de la Diputació de Girona, Pere Vila ha estat l'encarregat d'inaugurar la 36a Fira Comarcal de Primavera

Tot i que s'havia anunciat pluges per aquest cap de setmana, la primera jornada de la Fira Comarcal de Primavera de Campllong s'ha desenvolupat amb total normalitat i el bon temps ha animat a la gent a sortir de casa seva i apropar-se a Campllong.

La Fira és ja una cita ineludible per als milers de visitants que any rere any són fidels a la fira. Els darrers anys el públic s'ha anat diversificant, i el que antigament era un referent per a la gent del sector agrícola i ramader, s'ha convertit en un esdeveniment social i turístic de primer ordre. La fira és ideal per venir a passar el dia en família; petits i grans poden gaudir d'una àmplia oferta comercial i d'oci on l'eix vertebrador és l'agricultura, la ramaderia i el món rural, sumant sinergies entre tradició i modernitat.

El President de la Diputació de Girona, Pere Vila ha estat l'encarregat d'inaugurar la 36a Fira Comarcal de Primavera. Vila en el seu discurs ha fet referència al moment polític actual que està vivint el país i ha fet palesa la tristor en l'esdevenir del país en aquesta situació no volguda que està travessant però que s'afronta amb l'esperança que al final acabarà tot bé i es tirarà endavant com apunten els fets ocorreguts els darrers dies. En aquest sentit, l'alcalde Lluís Freixas ha volgut tenir un record també per als als representants institucionals que avui no han pogut ser a la inauguració. Fent referència a la fira tots dos han destacat la voluntat de les institucions de fer costat al sector primari, i també l'esforç de Campllong per innovar any rere any en l'organització de la fira sumant sinergies sempre entre modernitat i tradició.

El President de la Diputació de Girona també ha posat de manifest la feina transversal de les administracions pel dinamisme comercial, un sector que és el verdader protagonista de l'activitat firal i el desenvolupament econòmic del país.

A la inauguració oficial també hi ha assistit el president del consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets i el director dels Serveis territorials de territori Pere Saló, els alcaldes dels pobles veïns i altres representants d'institucions gironines que un cop acabats els parlaments han fet una visita institucional al recinte firal.

A banda de la mostra firal, s'han celebrat també tots els concursos i activitats programats per la jornada d'avui. 11 parelles han participat en el 22è concurs de paletes, Els concursants han hagut de construir una volta de canó amb un arc ogival a la cara principal, sobre una base de 4 pilars. Els guanyadors han estat la parella formada per Josep Mª Vilà i Josep Ribas.

El Concurs morfològic de burro català, celebrat al matí, ha comptat amb la participació de 35 caps de bestiar.

També a la tarda, 88 tractors antics –de 1965 endarrere-, han participat en la ja tradicional tractorada, una trobada que enguany arribava a la 24a edició i que ha fet un recorregut de 20 quilòmetres pels pobles veïns de Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella i Sant Andreu Salou.

Altres activitats que s'han celebrat durant el dia d'avui han estat el concurs de maquinistes amb 27 participants que han hagut de demostrar la seva habilitat manejant maquinària de construcció. El guanyador del concurs de maquinistes ha estat Cesc Ayats.

També s'ha celebrat el concurs de pintura ràpida amb un total de 20 participants que s'han repartit per tot el recinte firal per captar amb els seus pinzells la frenètica activitat de la fira.

Durant tot el matí ha tingut lloc una trobada de puntaires d'arreu de comarques gironines, amb més de 80 participants.

A la tarda s'ha celebrat una gimcana de cavalls, i s'ha fet entrega dels premis del concurs de ratafia, on hi va haver 20 participants i el guanyador ha estat Rosa Costa de Fornells de la Selva.

Una de les novetats d'enguany, la cursa de mules, ha tingut molt bona acollida entre el públic que ha passat una estona molt divertida.

Per demà, el dia fort de la Fira, si el bon temps acompanya, s'espera que molta afluència de públic a la fira de Campllong. De les activitats programades per demà en destaca el 36è Concurs Morfològic de vaques de Raça Frisona, que se celebrarà durant tot el matí i on participaran 40 caps de bestiar de 9 granges del Gironès, La Selva, Baix Empordà i Maresme. Altres activitats destacades són la trobada de cotxes clàssics, el 36è concurs de treball monogràfic de ramat amb gos d'atura català entre altres activitats.

Durant tot el dia els visitants també podran degustar diferents elaboracions amb cargols dels restaurants del municipi a l'Encargola't. Unes jornades gastronòmiques que se celebren per tercer any consecutiu i que durant el dia d'avui han tingut molt bona acollida entre els visitants.

Enguany el recinte Firal és de 40.000 metres quadrats, hi ha un centenar d'estands comercials a la Fira multisectorial amb maquinària agrícola i ramadera, vehicles i utillatges industrials, parament de la llar, jardineria, serveis... També hi ha una àmplia mostra i venda de productes artesans. I dues àmplies zones infantils, una d'atraccions i una altra d'inflables, jocs tradicionals i un planetari, entre d'altres, amb un total de 2000 metres quadrats.

L'organització ha habilitat 50.000 metres quadrats destinats a pàrquing, així com un menjador amb capacitat per a 500 persones on es serveixen esmorzars, dinars i berenars.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67422_campllongaparadordelmonruralaque-tcapde-etmana-1.htm