logo
Imprimir
09-04-2018 | 17:23hs
•ACTUALITAT GIRONA

Quina bona veu! Un cicle divulgació musical amb la veu com a protagonista a CaixaForum Girona

El contratenor Jordi Domènech ofereix aquest cicle que explora les particularitats de la veu amb obres d’autors tan diversos com Bach, Mozart, Falla, Händel o Verdi

Durant el mes d’abril CaixaForum Girona acull el cicle de conferències de divulgació musical Quina bona veu!, un recorregut de quatre conferències al voltant de les màximes expressions del cant: l’òpera, l’oratori, el recital i la cançó popular.

 

El contratenor osonenc Jordi Domènech ofereix aquest cicle de conferències que vol acostar-se al món del cant parlant dels mites que l’envolten i escoltant alguns dels cantants més destacats del segle XX per aprendre a valorar els diferents tipus de veu.

 

A la primera sessió, La veu a l’oratori, es varen repassar les particularitats de les veus que canten misses, rèquiems o motets; aquest dimecres serà el torn d’aprofundir en les qualitats de la veu operística amb La veu a l’òpera; amb la sessió La veu al recital s’incidirà en l’emoció del cant i en com s’aconsegueix amb el gènere del lied i les melodies, i amb La veu a la música popular es tractarà l’arrelament d’aquest estil al llarg del temps.

 

El cicle Quina bona veu! comptarà amb les següents sessions:

 

Dimecres 11 d’abril a les 19 h

 

LA VEU A L’ÒPERA

Un dels espais més reconeguts per a una veu és a sobre d'un escenari d'un teatre d'òpera. Tenir "un doll de veu" és suficient per triomfar a l'òpera? Aquesta i altres preguntes seran la clau d’aquesta trobada per conèixer què necessita una veu per triomfar a l'òpera. Així, es parlarà d’alguns dels passatges més emblemàtics del món operístic: Strauss, Verdi, Mozart i altres.

 

Dimecres 18 d’abril a les 19 h

 

LA VEU AL RECITAL

El paper de l’emoció en les distàncies curtes és un fet que travessa diferents moments i estils musicals. Cançó, lied o melodies són el punt de partida de l’emoció de la veu, amb especial atenció a les obres més representatives de Dowland, Monteverdi, Schubert o Bellini.

 

Dimecres 25 d’abril a les 19 h

 

LA VEU A LA MÚSICA POPULAR

La cançó popular –cantada per cantants clàssics– ha tingut històricament una gran estimació. Autèntiques obres mestres de Beethoven, Brahms, Berio, Britten o Falla en són testimoni, i en aquesta sessió es buscarà demostrar com la cançó popular arriba a introduir-se en obres mestres de grans compositors.

 

Cicle de divulgació muical:

Quina bona veu!

 

CaixaForum Girona

Carrer dels Ciutadans, 19. Girona

 

Sessions:

La veu a l’òpera: Dimecres 11 d’abril a les 19 h

La veu al recital: Dimecres 18 d’abril a les 19 h

La veu a la música popular: Dimecres 25 d’abril a les 19 h

 

Preu: 4 € (50% de descompte per a clients de CaixaBank)

 

Venda d’entrades: www.caixaforum.es




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67537_quinabonaveuuncicledivulgaciomu-icalamblaveucomaprotagoni-taacaixaforumgirona-2.htm