logo
Imprimir
13-04-2018 | 14:21hs
•ALT EMPORDà

Tret de sortida als Pressupostos Participatius 2019 a Roses: tu decideixes!

A 10 dies de finalitzar el termini, ja són 160 les propostes presentades al Pressupost Participatiu de Roses


L'Ajuntament sotmetrà a decisió popular una partida de 300.000 euros (un 8,5%) del capítol d'inversions del Pressupost Municipal, doblant així la quantitat respecte a la primera edició amb la voluntat de continuar implicant els veïns i veïnes en la presa de decisions.

L'Ajuntament de Roses engega per segon any consecutiu una experiència de pressupostos participatius. Mitjançant la reedició d'aquest projecte que representa un salt qualitatiu quant a transparència, qualitat democràtica i govern obert al municipi, el consistori dóna l'oportunitat als rosincs i rosinques majors de 16 anys empadronats al municipi de decidir com invertir una part del pressupost municipal.

En aquesta ocasió, els veïns i veïnes tindran l'oportunitat de decidir el destí de 300.000€ del capítol d'inversions. Una partida important que, segons el regidor d'Economia i Hisenda, Marc Danés, demostra que "l'Ajuntament aposta fermament a l'hora de potenciar la participació activa de la ciutadania; doblant la quantitat respecte a la primera edició, evidenciem la nostra voluntat de voler fer partícips directes als veïns i veïnes del debat públic i millorar la nostra vila entre tots i totes".

De la seva banda, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, assegura que "des del consistori continuem enfortint el paper dels rosincs i rosinques amb nous i millorats mecanismes de decisió i de participació, mecanismes que alhora ens permeten conèixer de primera mà i de forma molt més directa les inquietuds dels nostres veïns i veïnes".

Novetats de la segona edició dels Pressupostos Participatius

El període de recollida de propostes romandrà obert fins al 23 d'abril. Aquestes aportacions es podran fer arribar a través del web www.tudecideixesroses.cat, o bé presencialment a les bústies instal·lades al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC), l'Oficina de Turisme i la Biblioteca Municipal. Posteriorment, la segona fase consistirà en la valoració de les propostes recollides, que seran analitzades i quantificades pels serveis tècnics municipals.

L'Ajuntament recorda que només seran sotmeses a votació aquelles que tinguin un cost menor o igual a 300.000€, es refereixin a àmbits de competència municipal, siguin viables tècnicament i considerades inversions.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67922_tretde-ortidaal-pre-upo-to-participatiu-2019aro-e-tudecideixe--2.htm