logo
Imprimir
14-04-2018 | 12:48hs
•POLíTICA

ERC recorda a Blanes la proclamació de la República

Els republicans han commemorat el 14 d'abril al monument a Companys i al cementiri

Esquerra de Blanes ha recordat aquest matí la proclamació de la República el 14 d'abril del 1931 en un acte senzill i íntim. Gairebé nou dècades més tard i amb la situació actual de Catalunya ben present, els blanencs han evocat la història republicana en un doble acte, primer a les 10 del matí davant del monument a Lluís Companys i posteriorment al cementiri blanenc, per "retre de nou homenatge a les persones que van donar la vida per la República", ha explicat Albert Sanz, president d'ERC a Blanes.

Durant l'acte, que no s'ha vist espatllat per la pluja, s'ha dipositat un ram de flors al monòlit dedicat al president Companys i a l'espai en record als veïns de Blanes que van perdre la vida per defensar la República i la democràcia als anys 30.

Entre els assistents hi havia els dos regidors republicans a l'Ajuntament; en representació de la Casa del Poble, Carme Valls, Quima Estrada i Assumpta Pla -que és, a més, presidenta d'honor d'ERC a Blanes-, i militants com Anna Torrent, secretària de la Dona d'ERC a Blanes. També Antònia Coll, presidenta de l'associació de veïns La Plantera, i Carlos Caballero, del Comitè d'Empresa de Nylstar, que aniran a les properes llistes republicanes, i Elena Canosa, de les JERC.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67978_ercrecordaablane-laproclamaciodelarepublica-1.htm