logo
Imprimir
15-04-2018 | 19:07hs
•ESPORTS

Blanes acull el primer Campionat Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual

Hi han participat vint esportistes, repartits en quatre embarcacions, i el vent ha estat protagonista de la cita

El Club Vela Blanes ha estat l'amfitrió avui de la primera edició del Campionat Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, una cita que ha quedat marcada pels forts vents de nord, que han arribat a 18/20 nusos en alguns moments i han obligat les embarcacions a tornar a terra.

La cita, organitzada per la Federació Catalana de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana d'Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual-ACELL i Special Olympics Catalunya, comptava amb el suport del Consell Català de l'Esport i el Club Esportiu El Vilar, amb la col·laboració del Club Vela Blanes. L'Obra Social "La Caixa" i Generali Seguros també s'han sumat a la festa tot col·laborant en l'organització del Campionat de Catalunya.

L'esdeveniment, que vol ser el punt de partida per promoure la vela com una via per al desenvolupament personal i la integració del col·lectiu, ha comptat amb una vintena d'esportistes amb discapacitat intel·lectual. S'han repartit en quatre embarcacions, dues tripulades per l'equip de vela del Club Esportiu el Vilar de la Fundació Aspronis de Blanes, una de l'escola esportiva Tot Vela del Centre Municipal de Barcelona i l'altra del Club Natació Vilanova.

Han navegat amb vaixells de la modalitat Raquer, que compten amb un monitor i entre tres i quatre tripulants. A causa del mal temps, el campionat s'ha hagut de reduir a fer la sortida a mar i retornar després al club, sense competició. I és que bufaven ratxes de vent fortes, però no de manera estable, i s'ha prioritzat la seguretat dels participants.

Tot i que no hi ha hagut competició, a primera hora de la tarda s'han entregat els premis, en un acte en què han participat el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; l'alcalde blanenc, Mario Ros, i el president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, a més del comodor, Xabi Manresa. També hi eren presents el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torras; la presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual ACELL, Marina Gómez, entre d'altres.

Els quatre equips participants han rebut una medalla d'or, una de plata i una de bronze, així com el Trofeu Primavera del Club de Vela Blanes, entre altres obsequis.

El campionat, que és un dels actes del 75è aniversari del Club de Vela Blanes, ha coincidit amb la celebració, al mateix club, del Trofeu Primavera de les classes 420, Europa i Finn, que acaba demà i compta amb un centenar de regatistes.

Les diferents personalitats, abans del lliurament de trofeus, han pogut recórrer l'exposició que aquests dies té lloc a Casa Saladrigas amb motiu de l'aniversari del Club de Vela Blanes.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/67997_blane-acullelprimercampionat-pecialdevelainclu-ivaperaper-one-ambdi-capacitatintellectual-2.htm