logo
Imprimir
15-04-2018 | 18:47hs
•ALT EMPORDà

El Port de la Selva s'omple d'activitat en la desena Fira de l'Espàrrec

La cita deixa "molt bones sensacions" entre els paradistes tot i la coincidència amb la manifestació de Barcelona

El Port de la Selva s'ha omplert avui d'activitat per la desena edició de la Fira de l'Espàrrec, una cita ja consolidada del calendari alt-empordanès que compta amb l'espàrrec de bosc com a element estrella. "Amb deu anys ja podem dir que és una fira consolidada, amb una aposta que agrada als qui la coneixen i repeteixen cada any i que també atreu gent nova", explica l'alcalde, Josep Maria Cervera.

Inicialment, la cita alt-empordanesa estava prevista per diumenge passat, 8 d'abril, però la previsió de mal temps va fer que els organitzadors decidissin traslladar-la a avui. Avui s'han trobat molt bon temps, però la coincidència amb la manifestació convocada a Barcelona ha fet que fos una mica menys concorreguda que en altres edicions, si bé les sensacions "són molt bones", indica Cervera.

"Potser l'ambient ha estat un pèl més relaxat que altres anys, i algunes entitats del poble no han pogut fer parada perquè tenien el compromís de ser a Barcelona, però els paradistes estan contents i el poble ha estat concorregut tota la jornada", indica.

La gran protagonista de la jornada ha estat de nou la gastronomia i la fira comercial i d'artesania, que ha reunit una seixantena de parades, ja que des del 2016, està oberta també a paradistes de fora del municipi. "Els negocis del poble es converteixen en paradistes per un dia, i després fem una selecció amb els de fora, perquè siguin un complement a l'oferta local", apunta. Enguany a més, la fira ha estrenat un format unificat dels estands, "que han funcionat i fan més atractiva la proposta", indica.

Més enllà de la fira, però, els visitants també han pogut gaudir d'activitats per als més menuts o l'exposició "Immersió Natural", que s'ha pogut veure a la sala d'exposicions del Carrer Major.

Pel que fa a la música, la programació d'enguany incloïa espectacles al carrer, com ara la percussió de la xaranga Bufatramuntana al migdia o el ritme dels grallers d'Espolla i els gegants del Port de la Selva, que han sortit a la tarda.

La vetllada s'ha tancat a partir de quarts de set amb les havaneres de Terra Endins i el tradicional cremat del cap de Creus.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/68033_elportdela-elva-ompledactivitatenlade-enafiradele-parrec-1.htm