logo
Imprimir
17-04-2018 | 16:47hs
•+ NOTíCIES

La Diputació de Girona, a favor de l'alliberament dels presos polítics i la llibertat d'expressió

També s'ha aprovat la modificació de les bases específiques reguladores de subvencions per a actuacions per nevades, augmentant l'import màxim subvencionable per a les despeses corrents fins als 75.000€, mentre que es manté en 30.000€ les d'inversions

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat aquest matí una moció dels grups d'ERC, PDeCAT, CUP i IdS en la qual es demana l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i es denuncia la "deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat Espanyol". La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups polítics excepte el del PSC, que s'ha abstingut. El plenari també ha aprovat, aquest cop per unanimitat, una moció dels grups CUP, PDeCAT, ERC i IdS en defensa de la llibertat d'expressió i artística, i per la llibertat de Pablo Hasél i de Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc.

La primera de les dues mocions condemna "l'arbitrarietat i l'ús partidista de les lleis" i referma el compromís de la Diputació de "treballar per la restitució dels valors democràtics, el foment dels drets i llibertats dels pobles, la llibertat d'expressió, la voluntat del poble de Catalunya i a tirar endavant, des d'aquesta institució, accions republicanes". En el text s'exigeix la llibertat immediata de tots els presos polítics i el retorn, sense judici, de tots els consellers i polítics catalans exiliats. Es denuncia "l'evident manca de separació de poders a l'Estat Espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l'Estat", i dona suport a la crida unitària del president del Parlament, Roger Torrent, i a la plataforma Espai Democràcia i Convivència, que té com a objectius "la defensa de les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats de la ciutadania".

En la segona, es manifesta "la preocupació per la deriva autoritària de l'Estat Espanyol, expressada en la modificació del Codi Penal de 2015, que habilita l'extensió del delicte d'enaltiment del terrorisme i d'injúries al Rei a casos com els de Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtònyc, Pablo Hasél i Àlex Nicolaev, més conegut com Elgio". La moció mostra el suport als esmentats i a "qualsevol artista que pateixi persecució per les seves obres de creació" i demana que la Diputació "defensi públicament la llibertat d'expressió i de creació artística com un dels pilars centrals de la nostra societat democràtica".
A banda d'aquestes dues mocions, el ple de la Diputació de Girona ha aprovat inicialment el projecte de condicionament, reforç i eixamplament del tram de la carretera GIV-5041 que uneix el nucli urbà de Molins i el nou pont de la Muga, entre els punts quilomètrics 0+985 i 2+433, amb un pressupost de 978.607,04 euros.

També s'ha aprovat la modificació de les bases específiques reguladores de subvencions per a actuacions per nevades, augmentant l'import màxim subvencionable per a les despeses corrents fins als 75.000€, mentre que es manté en 30.000€ les d'inversions. Per últim, s'han aprovat les bases específiques reguladores de subvencions als ajuntament per a inversions en habitatges destinats a polítiques socials, amb una partida de 300.000€.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/68203_ladiputaciodegironaafavordelalliberamentdel-pre-o-politic-ilallibertatdexpre-io-2.htm