logo
Imprimir
18-04-2018 | 20:13hs
•PLA DE L'ESTANY

L'Obra Social 'la Caixa' i l'Ajuntament de Banyoles firmen nou conveni per desenvolupar el Projecte ICI a Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles aposta per la convivència i firma conveni amb l'Obra Social "la Caixa" per seguir desenvolupant el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural al territori

Aquest dimecres 18 d'abril es signa el conveni entre l'Obra Social "la Caixa" i l'Ajuntament de Banyoles en el que s'estableix el marc estable de relació entre ambdues institucions per impulsar, a partir del 2018, la segona fase de desenvolupament del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) a Banyoles. El projecte ICI és un projecte promogut per l'Obra Social "la Caixa" que actualment es desenvolupa en 37 territoris de tota Espanya i que té l'objectiu de generar un model d'intervenció social que serveixi per afavorir la convivència ciutadana intercultural, millorar les condicions de vida de la població i crear una societat més cohesionada.

La Fundació Cepaim, conjuntament amb l'Ajuntament de Banyoles i l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, són les entitats que gestionen el desenvolupament del projecte ICI a Banyoles.

El projecte inicià el seu desenvolupament a partir de la segona meitat del 2014 i, durant aquest primer període, es centrà principalment en l'elaboració de la Monografia i Diagnòstic Comunitari. Aquest primer treball va consistir en un treball compartit entre els diversos agents que intervenen en el territori (l'administració local, els tècnics i la ciutadania) i els resultats obtinguts van constituir la base per a l'elaboració de la Programació Comunitària Intercultural (PCI), que es va aprovar pel Ple Municipal de l'Ajuntament el dia 27 de novembre del 2017. L'objectiu troncal de la PCI és la "Millora de la convivència i la cohesió social del territori fent especial atenció a les necessitats dels infants, adolescents i joves a través d'una estratègia d'intervenció compartida en els àmbits socioeducatiu, de la salut, la cultura, l'esport i el lleure".

Per assolir i desenvolupar aquest objectiu la PCI estableix 3 línies d'intervenció estratègica: la línia 1 d'Igualtat d'oportunitats per a tots els infants i joves, la línia 2 de Convivència ciutadana per a tothom i la Línia 3 de Salut comunitària, que ja s'han començat a desenvolupar al llarg d'aquest 2018.

En aquest sentit, en el marc del Projecte ICI, s'han iniciat un nou projecte en el territori: "Barris 10. Joves, salut, esport i convivència" fruit del treball conjunt entre el Consell Esportiu de Pla de l'Estany, l'Ajuntament, l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i el Projecte ICI, en el que ja s'han començat a desenvolupar tot un seguit d'actuacions adreçades a la població infantil i juvenil, tant des de la vessant esportiva com de l'educació en el lleure, i en el que s'estan aplicant els principis i la metodologia del projecte ICI per contribuir a la millora de la convivència intercultural i de la cohesió social del territori.

A més a més, a banda de Barris 10, el Projecte ICI coorganitza anualment la jornada de presentació dels casals d'estiu municipals participants del projecte "Lleure per tothom", projecte de lleure compartit entre l'Ajuntament de Banyoles i entitats del territori que es comprometen amb un lleure basat en valors educatius, amb una proposta metodològica de qualitat i amb estratègies per fer del lleure un espai obert, participatiu i a l'abast de tothom. D'altra banda, també en la línia de promoció del lleure, el Projecte ICI conjuntament amb el Consell Esportiu de Pla de l'Estany i l'Ajuntament, organitzen l'actuació "Un Estiu per Conviure". Aquesta actuació consisteix en l'organització d'activitat esportives de lleure obertes a tothom en espais públics de la ciutat. L'objectiu és aplegar i promoure la participació d'infants i joves de procedència cultural diversa, per així oferir l'oportunitat de relació i de coneixement mutu.

De cara als pròxims anys, el Projecte ICI desenvoluparà la PCI al territori, treballant, a través del foment de la igualtat d'oportunitats, la salut comunitària i la convivència ciutadana, per una societat més justa i cohesionada. En aquesta direcció, el projecte ICI té previst iniciar durant aquest any un projecte de promoció de referents positius, que permeti visibilitzar al conjunt de la societat les potencialitats i la riquesa existent en un territori culturalment divers, tal i com és Banyoles.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/68357_lobra-ociallacaixailajuntamentdebanyole-firmennouconveniperde-envoluparelprojecteiciabanyole--2.htm