logo
Imprimir
20-04-2018 | 08:02hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Lipi Hernández, Vero Cendoya, Roberto Olivan i els francesos Didier Théron al SISMÒGRAF

El primer espectacle de carrer del Sismògraf 2018 tindrà lloc aquest divendres a càrrec de la Compagnie Didier Théron

Comença el Sismògraf i més de 170 professionals ja s'han inscrit al festival. La majoria provenen de diverses poblacions de Catalunya i Espanya, però també hi ha un bon gruix que vindran d'altres països. Aquest any s'ha posat el focus en França. 12 programadors i professionals de la dansa d'aquest país ja han confirmat la seva presència al Sismògraf 2018 per veure els espectacles i conèixer les companyies participants. També vindran professionals italians i canadencs.

Des de la seva vessant com a mercat estratègic, el Sismògraf segueix treballant per esdevenir un punt de trobada del sector de la dansa. Un any més s'hi reuniran productors, gestors culturals, directors de festivals, programadors, artistes, distribuïdors, mànagers, curadors, crítics i altres professionals vinculats al món de la dansa. El Sismògraf vol expandir i incorporar la dansa a la programació cultural d'arreu del país. A banda de la quarantena d'espectacles i altres activitats que formaran part de la programació oficial, s'ha dissenyat un itinerari de propostes i activitats adreçades a professionals.

L'Espai PRO aquest any se situa a la Carbonera. Serà el punt de trobada entre artistes i professionals per intercanviar opinions, parlar de les diferents propostes i lligar actuacions. Dins aquest itinerari s'hi ha inclòs una peça d'obertura d'Eulàlia Bergadà, el dijous 19 d'abril a les 19 h, a l'Hotel Riu Fluvià. També una classe magistral dirigida per Los Moñekos el divendres 20 al matí al Núria Social per començar el dia amb energia.

L'itinerari professional del divendres continuarà amb les mirades de tre sexperts cap al mapa del Sismògraf, cap als creadors i companyies que han anat desfilant pel festival durant els darrers tres anys. A Terratrèmol... i erupcions: un estat de la qüestió, Ester Vendrell vol observar d'on es ve i on s'està per poder decidir cap a on es va. A Remenar Cul(pe)s, Júlia Bertran utilitza el ball com a eina per espolsar el sentiment de culpa que va associat al cos de la dona. A Una llista, Quim Bigas pensa en com els moviments queden a l'aire i toquen la memòria, pensa en memòries que no hi han sigut mai, però que, de sobte, ja no podem dir.

Tot seguit, els professionals assistiran a les presentacions de dues maquetes, peces de dansa que encara estan en procés de creació. Per una banda, podran veure un tast de Pilar de dos ballat, de Clàudia Gómez i Raquel Viñuales, que és la peça guanyadora del II Premi Delfí Colomé i que s'estrenarà a l'agost a l'Ésdansa. Per l'altra també descobriran un fragment d'Hippos, de Zum Zum Teatre i Quim Bigas.

Havent dinat, deu artistes i deu programadors iniciaran un viatge en autocar cap a un indret sorpresa a Cites sobre rodes organitzades per G.R.U.A. (Grup de Recerca d'Universos Artístics).

Al Sismògraf també s'hi reuniran els deu programadors que durant els darrers dotze mesos han estat participant en el PRO365, un projecte d'acompanyament per a professionals de la gestió escènica de Catalunya en l'àmbit de la dansa, les arts del moviment i la creació contemporània. Entre les activitats programades en el marc del projecte hi havia una visita a un centre de creació i l'assistència a tres festivals de dansa i creació contemporània. El tancament del PRO365 es realitzarà en el mateix entorn on havia començat un any enrere.

A més a més, en el marc de l'itinerari professional dissabte al matí hi haurà una trobada de les associacions professionals de la dansa de Catalunya, Canàries, Madrid i València per compartir idees, recursos i projectes, i per donar a conèixer les activitats que millor estan funcionant en cada comunitat.

Totes les associacions treballen amb l'objectiu final d'aconseguir el reconeixement del sector i unes condicions laborals dignes, un circuit estable i han iniciat des de fa tres anys un projecte comú: Circula! Tren de creació i formació.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/68477_lipihernandezverocendoyarobertoolivaniel-france-o-didiertheronal-i-mograf-1.htm