logo
Imprimir
27-04-2018 | 12:33hs
•+ NOTíCIES

XALOC forma els treballadors municipals en matèria d'administració electrònica

La segona sessió de formació, que ha constat de dues ponències, ha tractat sobre la implementació de l'administració electrònica als ens locals i ha tingut una setantena d'assistents. La jornada forma part del VI Seminari d'actualització jurídica i dret local

XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) ha dut a terme aquest matí la segona sessió de formació sobre la implementació de l'administració electrònica als ens locals, adreçada a secretaris, interventors i tècnics municipals. XALOC ofereix formacions que responen a les necessitats del món local. Per això, la sessió d'avui divendres s'ha centrat en el procés de transformació de l'Administració pública cap a l'administració electrònica i digital.

Durant la presentació de la jornada, el president de XALOC i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat que «a XALOC sempre pretenem oferir-vos formacions que responguin a les necessitats del món local, i la sessió d'avui és especialment rellevant, ja que tracta d'un dels processos més importants que tenim entre mans: l'administració electrònica. Per parlar-ne tenim, una vegada més, dos ponents de prestigi reconegut». També ha volgut desitjar «que sigui una jornada ben profitosa, tant pel contingut com pel debat que ben segur podrem generar amb els ponents».

Aquesta és la segona de les vuit jornades que conformen el VI Seminari d'actualització jurídica i dret local, les quals tindran lloc al llarg d'aquest any. La sessió d'avui ha estat dedicada a l'administració electrònica i ha constat de dues ponències. La primera, presentada pel catedràtic de dret administratiu de la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla), Eduardo Gamero Casado, porta per títol «L'administració electrònica en les lleis 39/2015, 40/2015 i 9/2017 i l'impacte en les entitats locals». La segona, amb el títol «El procediment administratiu electrònic a l'Administració local», ha estat a càrrec de Josep Maria Sabaté i Vidal, vicesecretari general de l'Ajuntament de Reus i associat de dret administratiu de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

El pas cap a l'administració electrònica implica que la relació amb el ciutadà esdevé fonamentalment digital, i l'expedient electrònic totalment prioritari. L'octubre de 2016 va entrar en vigor la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, que, juntament amb la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic, estableix l'obligatorietat que tots els tràmits amb l'Administració siguin digitals, un repte considerable tenint en compte que la data límit per assolir una administració exclusivament digital és el 2 d'octubre de 2018. Els funcionaris, col·legis professionals i ciutadans s'estan adaptant a un entorn totalment digital. A més, s'ha de tenir en compte que no es tracta simplement de modernitzar l'Administració, sinó d'innovar-la i aproximar-la a les necessitats i exigències de la societat del segle XXI.

Els seminaris de XALOC, compromesos amb les necessitats i els reptes del món local

L'objectiu del seminari és analitzar temes d'actualització jurídica, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals. El seminari s'adreça fonamentalment a persones que desenvolupen funcions de secretaria, intervenció, així com a tècnics de l'Administració local, i pretén generar un fòrum de debat entre els assistents sobre els temes tractats. D'aquesta manera, la Diputació de Girona, per mitjà de XALOC amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), vol facilitar la tasca diària del personal tècnic al servei de les corporacions locals.

La propera jornada tindrà lloc el 25 de maig i tractarà sobre alguns aspectes pràctics de la nova legislació contractual i els ens locals; normes específiques per als ens locals, procediments de selecció i execució dels contractes, així com altres qüestions relacionades amb la contractació pública. La jornada comptarà amb la presència del professor Joan Font i Monclús, secretari general de l'Ajuntament de Tarragona i professor associat de dret administratiu de la Universitat Rovira i Virgili.

El Seminari d'actualització jurídica i dret local està esdevenint un referent en la formació de treballadors municipals de la demarcació. Es fa en col·laboració amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i forma part del Pla de Formació de XALOC 2018. Es desenvolupa a través de jornades de formació que tenen una mitjana de 85 assistents per sessió.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/69099_xalocformael-treballador-municipal-enmateriadadmini-tracioelectronica-1.htm