logo
Imprimir
15-05-2018 | 20:10hs
•+ NOTíCIES

La Diputació de Girona aprova el codi de conducta dels alts càrrecs

Aquest codi assenyala que, en l'exercici de les seves funcions, les persones subjectes al seu àmbit d'aplicació han d'actuar d'acord amb els principis ètics i als principis de bon govern

Establir els principis ètics que han de guiar l'actuació dels alts càrrecs de la Diputació de Girona i dels seus organismes autònoms i les normes de conducta que se'n deriven, i determinar els principis de bon govern que han de servir per fomentar una millor actuació dels ens locals són els dos objectius fonamentals del codi de conducta que avui ha aprovat, per unanimitat, el ple de la Diputació de Girona. Aquest codi assenyala que, en l'exercici de les seves funcions, les persones subjectes al seu àmbit d'aplicació han d'actuar d'acord amb els principis ètics i als principis de bon govern.

El codi s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups polítics de la Diputació, tot i que el portaveu de la CUP, Lluc Salellas, ha lamentat que "arriba tres anys tard" i que "no ens hem atrevit a anar més enllà del que s'havia marcat des d'altres instàncies. El pla podia ser més ambiciós". En aquest sentit, Salellas ha valorat positivament que s'hagin tingut en compte tres esmenes de la CUP quant a la publicació dels currículums i mèrits de cada alt càrrec, el facilitar el tracte amb els mitjans de comunicació, i que es faci referència al principi d'austeritat per restringir les despeses, però ha criticat que no s'hagi acceptat "la proposta de publicar a qui es donen els regals protocol·laris ni l'obligatorietat de publicar els extractes de les targetes de crèdit dels alts càrrecs".

El vicepresident segon de la Diputació, Fermí Santamaria, ha assenyalat que "encara que vingui tard, té un bon recorregut i una bona finalitat", i ha afegit que "el més important en aquest cas és haver iniciat el camí". Sobre les targetes de crèdit, Santamaria ha respost Salellas destacant que "des que vam iniciar el mandat, cap polític en té". Pere Vila, president de la Diputació, ha intervingut per parlar sobre els regals que lliura l'ens i s'ha mostrat disposat a detallar els presents que es facin.

Tots els grups polítics han donat suport a la moció impulsada per Independents de la Selva (IdS) per actuar contra la vespa asiàtica. En el text es proposen una sèrie de mesures d'urgència com ajuts en formació assessorament i recursos materials; crear una xarxa de recollida de dades i de coordinació amb altres administracions; equips per destruir nius grans a la tardor, i actuacions més àmplies i efectives. També s'ha aprovat per unanimitat la moció d'ERC per a la protecció del corall vermell al litoral català, que insta a les diferents institucions a revocar l'adjudicació de les llicències d'autoritzacions d'extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català i a revocar la moratòria decretada per la Generalitat a les aigües interiors i fer-la extensiva a totes les aigües exteriors de Catalunya.

El ple ha fet pública una declaració institucional de rebuig a la sentència del cas de la Manada i de defensa a les dones que són víctimes d'agressions sexuals, en la qual s'insta a impulsar protocols d'actuació municipal davant l'assetjament sexual a festes majors i altres espais públics d'oci. En la sessió plenària s'ha aprovat la desafectació i cessió d'ús de l'edifici de l'antiga seu de la UNED a favor de l'Ajuntament de Girona, que es destinarà a satisfer demandes de locals socials per part d'entitats ciutadanes, i la modificació del Pla de serveis de la Diputació de Girona d'assistència en l'exercici del control intern a les entitats locals. S'ha donat compte de l'informe trimestral sobre el compliment de la Llei 15/2010, de 5 de juliol, per la qual s'estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/70373_ladiputaciodegironaaprovaelcodideconductadel-alt-carrec--2.htm