logo
Imprimir
01-06-2018 | 14:08hs
•LA SELVA

Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes s'uneixen al pla integral d'Ecovidrio per augmentar el reciclatge de vidre a l'estiu

Més de 500 establiments hotelers de la línia de costa de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes participaran a la campanya 'Toma nota, recicla vidrio'

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre, posa en marxa un pla integral per incrementar el reciclatge d'aquests residus als establiments hostelers de la costa mediterrània. En aquesta edició, els municipis catalans de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes s'uneixen a la campanya amb l'objectiu d'augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre, a través del contenidor, respecte a l'estiu de l'any anterior.

La campanya 'Toma nota, recicla vidrio' arribarà a 506 establiments hostelers de la línia de costa de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar. Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 2.000 visites d'informació i sensibilització durant el període estival. A més, l'entitat instal·larà un total de 29 nous contenidors. Així mateix, lliurarà uns 500 cubs per facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que obtinguin major puntuació rebran com a premi una classe magistral amb un reconegut xef amb tres estrelles Michelin.

Per mobilitzar la ciutadania, Ecovidrio decorarà 29 contenidors 25 a Lloret de Mar, 4 a Tossa de Mar-, amb motius estiuencs. A més, l'entitat atorgarà als municipis que superin el repte d'incrementar el reciclatge d'envasos de vidre un reconeixement.

El reciclatge d'envasos de vidre es consolida com un element essencial en la lluita contra la sobreexplotació dels recursos i el canvi climàtic. En aquest sentit, la col·laboració d'ajuntaments, entitats locals i administracions públiques en general serà clau per garantir la transició cap a l'economia circular.

Els municipis de Lloret de Mar, Tossa de Mar i Blanes assumeixen el repte d'incrementar el reciclatge d'envasos de vidre i, en cas de complir les previsions, aconseguiran:

 

- Evitar les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 190 vehicles durant 1 any.
 

- Evitar l'extracció de 1.300 tones de matèries primeres de la naturalesa.
 

- Esgoten 2.540 MWh d'energia en la fabricació de nous envasos.

20 anys reciclant envasos de vidre

Els orígens del reciclatge d'envasos de vidre es remunten a la dècada dels vuitanta amb l'arribada dels primers contenidors a Madrid i Barcelona el 1982. Després de l'aprovació dels envasos i residus d'envasos en 1997 i el començament de les operacions el 1998 , Ecovidrio es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei públic, professional i al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d'acord amb els principis d'economia circular.

Catalunya va signar l'autorització per a l'inici de les operacions d'Ecovidrio el juliol de 1998. En aquestes dues dècades de col·laboració públicoprivada, el quilogram per habitant de residus d'envasos recopilats a Catalunya s'ha duplicat: ha passat d'uns 9.8 quilos per persona el 1998 als 20 kg / hab que es reciclen actualment.

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre. 8.000 empreses envasadores- més de 500 són catalanes- fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/71754_to-ademarlloretdemariblane-uneixenalplaintegraldecovidrioperaugmentarelreciclatgedevidreale-tiu-1.htm