logo
Imprimir
04-06-2018 | 17:19hs
•LA GARROTXA

Presentació del llibre de Maribel Torres 'Ossos de fira'

El passat dissabte, dia 2 de juny, es va dur a terme la presentació del llibre de l'autora olotina Maribel Torres "Ossos de fira"

De la mà de l'Editorial Oliveras l'escriptora Maribel Torres presentava el seu segon llibre al castell de Juvinyà de Sant Joan les Fonts. L'encarregat d'obrir l'acte fou Josep Oliveras de l'Editorial Oliveras. En aquest parlament d'obertura Oliveras reflexionava sobre la importància del treball dels escriptors novells i de les dificultats que tenen a l'hora de poder dur a terme la publicació dels seus llibres. També va explicar la línia de treball que darrerament està duent a terme l'editorial en relació a la publicació de novel·les, especialment d'autors emergents, i de l'oportunitat que això representa pels escriptors i escriptores garrotxins.

Seguidament fou la Tècnica de Promoció Municipal i Turisme de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, la Sra. Maria Vidal, qui va dur a terme la presentació del recull de contes de Maribel Torres. En la seva intervenció va destacar l'elegància i la proximitat amb la qual el llibre estava escrit. Maria Vidal va parlar de la multitud d'interpretacions que es poden extreure de cadascuna de les lectures dels diferents contes, fet lligat a la pròpia temàtica que presenten tots ells. Històries de vides resignades, contingudes, forçades a viure dins el món de l'aparença però que en cap cas es poden menysprear, ans al contrari. Cadascun dels personatges de les narracions presenten, dins la seva complexitat, un esperit tendre que en darrer terme es veu superat per les circumstàncies.

Finalment l'autora Maribel Torres intervingué tot fent partícips als espectadors de la importància de disposar d'oportunitats per poder editar un treball tan personal i propi com és un llibre. L'escriptora també va comentar quina havia estat la font d'inspiració per dur a terme aquell recull d'històries tan profundes i amb tant sentiment, explicant que moltes d'elles formaven part de la seva experiència o d'experiències viscudes per altres i que arribaven a ella a través de coneguts. No obstant això, a l'entorn de cadascuna de les històries l'autora hi afegia aquells elements sorgits de la pròpia inventiva amb els que ajudar a completar, i fer més versemblant, una narració que aconsegueix atrapar el lector fins al final.

Finalment el tancament de l'acte anà a càrrec de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts el qual va destacar la importància de seguir treballant pel món de la cultura tot afavorint l'accés de tot tipus de públic a tots aquells esdeveniments, activitats i propostes culturals que es desenvolupin en pro de la cultura.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/71966_pre-entaciodelllibredemaribeltorre-o-o-defira-1.htm