logo
Imprimir
06-06-2018 | 12:44hs
•ALT EMPORDà

Les platges de La Punta i Nova de Roses es posen a punt per a la temporada de bany

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar

Avui s'inicien a Roses els treballs d'adequació de les platges de la Punta i Nova, consistents en la recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l'any. L'actuació que es durà a terme aquesta setmana a la platja Nova i la propera a la platja de la Punta, condicionarà un total d'11.000 m² de sorra i té un cost de 48.000 €.

A diferència d'altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició complerta de la sorra sinó el seu desplaçament d'un extrem a l'altre de la platja, fet que redueix molt la dificultat de la seva regeneració. La superfície de platja tractada enguany serà de 8.000 m2 entre la platja de la Punta i la Nova, al llarg d'una longitud total que sobrepassa els 2 km.

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Davant aquesta situació, l'Ajuntament actua cada any per recuperar l'amplada d'aquests dos espais del front marítim de la població durant la primavera, amb l'objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d'estiu.

La recuperació s'aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l'interior de l'aigua fins a la superfície, o bé des d'aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres. Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins a aconseguir l'amplada òptima en funció de les característiques de cada espai.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/72137_le-platge-delapuntainovadero-e-e-po-enapuntperalatemporadadebany-1.htm