logo
Imprimir
12-06-2018 | 14:41hs
•BAIX EMPORDà

Els ciutadans de Platja d'Aro podran votar després de l'estiu entre 16 propostes dels pressupostos participatius

L'Ajuntament hi destina una partida de 150.000 euros en l'àmbit de les inversions

Un cop tancada la fase inicial de recollida de propostes dels primers pressupostos participatius de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro per decidir col·lectivament el destí de 150.000 euros en l'àmbit de les inversions, que va tenir una durada de tres setmanes, una comissió tècnica va analitzar la viabilitat del global de 270 iniciatives presentades per 193 persones, grups i entitats. Finalment, un total de 51 van ser considerades vàlides i van accedir a la següent fase: una jornada oberta de valoració que va comptar amb la participació d'una quarantena de persones, que dividides en set grups de treball van analitzar-les i puntuar-les tenint en compte diversos criteris com ara la seva repercussió, l'interès públic, la necessitat a la qual donen resposta, etc. Del procés n'han resultat una selecció final de 16 per a la fase de votació que serà després de l'estiu, entre setembre i octubre d'enguany, per a majors de 16 anys empadronats al municipi.

Les propostes escollides per a la votació popular són: instal·lació de xarxes de vòlei a la platja, d'una font d'aigua al Parc dels Estanys o de cistelles de corfbol a la platja, al Parc Josep Irla o a Castell d'Aro. També la cobertura de l'entrada a l'escola Vall d'Aro, la col·locació de bancs a l'Avinguda de Fanals, la millora de l'accés a Roques Martines, una pista de petanca al tram final de l'Avinguda Ridaura o la construcció d'una rotonda a la zona del Parc d'Aro. Altres propostes seleccionades han estat la millora de la climatització del magatzem del Servei Municipal de Distribució d'Aliments o de l'accessibilitat dels vianants a l'entorn del giratori de la Rosa dels Vents. Completen la selecció final les possibilitades d'instal·lació d'un parc de socialització per a gossos a S'Agaró, l'adquisició d'un equip de so per a les entitats locals, la generació d'un pas segur per creuar l'Avinguda de S'Agaró a l'alçada del pont sobre el riu Ridaura i la possibilitat de cobrir l'escenari permanent de la Plaça Major de Platja d'Aro.

En la primera fase podien presentar-hi propostes totes les persones vinculades al municipi. La condició general primària era que es pogués considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps. També calia que fos competència municipal, que donés resposta a una necessitat concreta, que fos valorable i viable econòmicament (amb un topall de 150.000 euros), que tècnicament es pogués realitzar, alhora que respectés el marc jurídic i legal, i que no contradigués plans aprovats, ni suposés un cost suplementari de manteniment que l'Ajuntament realitza de manera ordinària. Tampoc podien suposar la contractació de nou personal, ni podien ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials.

Altres propostes tècnicament vàlides, però que van ser descartades per a la votació final van ser, entre d'altres, la instal·lació d'una marquesina a la parada d'autobús del giratori vers el Mas Nou, taules de pic-nic per al Parc de Can Nitus, bancs per a la plaça de Sant Ramón a S'Agaró, un parc infantil a l'entrada de Can Semi, millorar el paviment del carrer Major de Castell d'Aro o la construcció d'un rocòdrom exterior a la zona de l'skate parc.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/72606_el-ciutadan-deplatjadaropodranvotarde-pre-dele-tiuentre16propo-te-del-pre-upo-to-participatiu--2.htm