logo
Imprimir
14-06-2018 | 15:50hs
•BAIX EMPORDà

El Museu de la Pesca tancarà aquest divendres la temporada de les populars 'Converses de Taverna'

Aquesta temporada que ara es tanca, ha tingut un total de tres sessions mitjançant les quals s'ha fet protagonista diversos temes relacionats amb el mar

Aquest divendres 15 de juny, a partir de les 19 h, el paisatge litoral serà la temàtica protagonista de la darrera sessió de les "Conversa de Taverna" de la temporada 2018.

El restaurant Can Blau (situat a la zona de la Planassa) serà l'escenari d'aquesta jornada de conversa al voltant d'una taula destinada a debatre sobre la conservació del territori i els esforços per preservar el paisatge de la Costa Brava. Observant el paisatge es pot constatar que el territori ha estat subjecte durant les últimes dècades a nombroses tensions; una situació que ara s'agreuja amb els efectes del canvi climàtic.

Tot plegat fa que el paisatge natural del litoral es transformi i es torni més i més artificial. Però també hi ha polítiques i moviments socials que lluiten per la preservació d'aquest paisatge i pels valors naturals i culturals que atresoren.

De tots aquests temes es debatrà demà a les "Conversa de Taverna" amb reconeguts especialistes i activistes ambientals, que ajudaran a fer-se una idea de cap a on va la preservació del territori.

Amb aquesta jornada es tanca el cicle "Converses de Taverna" 2017-2018, que, des del mes d'abril i fins ara, ha realitzat un total de tres sessions mitjançant les quals s'ha fet protagonista diversos temes relacionats amb el mar.

Recuperació del patrimoni immaterial
Des del seu inici el gener del 2001 i de forma ininterrompuda, les "Converses de Taverna" han esdevingut un espai de referència per la recuperació, la documentació i la difusió del patrimoni immaterial de la gent de mar de la Costa Brava.

Aquesta feina s'ha traduït fins avui en 120 sessions celebrades en un total de 16 edicions i en les quals han participat 150 persones.

Totes les sessions han estat enregistrades, tot conformant actualment el més gran repositori de memòria oral del litoral mediterrani.

Les 140 hores de filmacions es poden consultar a Documare (Centre de Documentació de la Pesca i el Mar), els continguts de les quals són font per a la investigació en diversos camps i temàtiques relacionades amb el mar, la pesca, el peix i la cuina marinera, els oficis tradicionals, les embarcacions o el medi marítim, entre molts altres.

Programa "Memòria Viva"
Les "Converses de Taverna" s'emmarca dins del programa "Memòria Viva", que té com a objectiu recuperar, documentar i reivindicar el patrimoni immaterial, no només captant-lo i preservant-lo per a les generacions futures, sinó també per retornar-lo a la societat en forma d'activitats.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/72829_elmu-eudelape-catancaraaque-tdivendre-latemporadadele-popular-conver-e-detaverna-1.htm