logo
Imprimir
19-06-2018 | 11:57hs
•+ NOTíCIES

Veïns i Ajuntament consensuen la cessió d'un espai comunitari a la plaça Antoni Gaudi de Salt

Fa més d'un any i mig que l'Ajuntament treballa amb els veïns per desbloquejar aquest equipament

Ajuntament i veïns dels blocs 3 i 4 de la plaça Antoni Gaudi han consensuat la cessió al consistori d'un passadís comunitari als baixos dels dos edificis, on s'ubicarà un equipament comunitari. Feia més d'un any i mig que s'estava treballant en aquesta solució després que els veïns exposessin la seva problemàtica a l'alcalde en el transcurs de les reunions que periòdicament es fan amb veïns i veïnes. Finalment el ple municipal del passat dilluns va ratificar el text del conveni de cessió amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de CIU.

L'espai, de més de 200m2 comprèn dos túnels de pas paral·lels i connectats, cadascun dels quals va de la plaça Antoni Gaudí fins al carrer Greco. Després de múltiples converses s'ha acordat que els veïns dels dos edificis cediran aquest espai comunitari amb el compromís que el consistori tancarà el passadís i, just al lloc que ara ocupa, s'hi farà un equipament municipal.

L'acord ha arribat després d'una tasca transversal per analitzar el problema i buscar una resposta, escoltant tots els punts de vista. Per fer-ho es va crear un equip de treball amb tècnics de territori, veïns, representants municipals, serveis socials i seguretat ciutadana.?

A l'espai cedit es reconvertirà en un equipament municipal, actualment s'estan avaluant diverses opcions com ara fer-hi un centre cívic, un local de barri per celebrar-hi activitats i reunions, un local lligat a projectes d'emprenedoria per dinamitzar la zona o altres opcions, sempre amb el consens dels veïns. Amb la seva posada en funcionament l'Ajuntament subratlla que serà un nou punt de contacte entre el consistori i els veïns d'aquest sector del barri Centre. L'Ajuntament planteja també que la plaça aculli alguna activitat del projecte Juguem, que proporciona ofertes de lleure educatiu més enllà de l'escola.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/73166_vein-iajuntamentcon-en-uenlace-iodune-paicomunitarialaplacaantonigaudide-alt-1.htm