logo
Imprimir
20-06-2018 | 07:07hs
•ANDORRA

El Programa d’Educació Viària preveu reestructurar les seves activitats de cara a l’any vinent

El ministre Jover ha manifestat que els principals objectius per a la pròxima edició són la signatura 4t conveni de col·laboració, que donarà continuïtat al Programa, consolidar un espai permanent per a les activitats del circuit, revisar i ampliar el catàleg d'activitats

El ministre d'educació i Ensenyament Superiors, Eric Jover, ha presidit la reunió de Seguiment del Programa d'Educació Viària, que s'ha celebrat aquest matí a l'edifici del Govern. La trobada té com a objectiu fer un de seguiment del Programa i de les activitats que es duen a terme, entre els diferents centres escolars, al voltant del Conveni de col·laboració entre les diferents institucions signat l'octubre del 2017.

A la reunió hi ha participat els diferents comuns i l'Automòbil Club d'Andorra així com diversos departaments del Govern, les conselleries comunals responsables dels Serveis de Circulació i la secretaria general de l'Automòbil Club.

En la reunió, a més de fer balanç de les dues darreres edicions del Programa, s'han presentat les novetats per al curs vinent. Es preveu la reestructuració del catàleg d'activitats, la presentació d'una proposta per donar solució a la manca d'espais per als parcs infantils de trànsit, així com la voluntat de preparar la renovació del conveni de col·laboració que caduca el proper any.

També s'ha pogut fer balanç de les diverses accions associades al Programa que ofereix activitats per als més petits, tallers a les aules i als parcs infantils de trànsit, conduïts per agents de circulació i per als més grans, xerrades de prevenció d'accidents de trànsit a càrrec del Servei de Policia. Altres activitats del Programa són els recorreguts amb visita al Centre Nacional del Trànsit o el Viari Show, protagonitzat pel grup de teatre de les cases pairals de la parròquia d'Andorra la Vella.

El darrer curs escolar, més de 5.000 alumnes dels tres sistemes educatius han participat en alguna d'aquestes propostes. A més de les persones que s'encarreguen de la coordinació i de l'organització del programa d'activitats, una 50a de persones intervenen en les activitats en contacte directe amb els alumnes, entre ells, agents de circulació comunals, agents del Servei de Policia o tècnics del Centre Nacional del Trànsit.

El ministre Jover ha manifestat que els principals objectius per a la pròxima edició són la signatura 4t conveni de col·laboració, que donarà continuïtat al Programa, consolidar un espai permanent per a les activitats del circuit, revisar i ampliar el catàleg d'activitats, replantejar les activitats a l'aula per als estudiants de primària i fer una nova proposta per als de secundària i col·laborar amb l'ACA per impulsar activitats al circuit de gel del Pas de la Casa.

El Programa d'Educació Viària és fruit d'un conveni de col·laboració entre el Govern d'Andorra, els set comuns i l'Automòbil Club i, des de l'any 2000, ofereix diverses accions preventives adreçades a infants i joves de 4 a 18 anys.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/73247_elprogramadeducacioviariapreveuree-tructurarle-eve-activitat-decaraalanyvinent-1.htm