logo
Imprimir
03-07-2018 | 08:24hs
•OPINIó

Acords polítics insuficients

Aquests acords polítics, que pretenen salvaguardar la cohesió europea i la política de fronteres i de seguretat, són insuficients per afrontar la magnitud del desafiament migratori

Els vint-i-vuit representants que componen el Consell Europeu han decidit, també, donar el suport financer als països d'origen i de trànsit dels immigrants, amb la transferència de 500 milions d'euros al fons fiduciari de la UE per Àfrica. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que la Unió destini més recursos a Espanya per liderar la resposta als fluxos migratoris a la Mediterrània occidental.

En aquest Consell s'ha percebut, una vegada més, la dificultat d'oferir una resposta comuna al fenomen de les migracions. Aquests acords polítics, que pretenen salvaguardar la cohesió europea i la política de fronteres i de seguretat, són insuficients per afrontar la magnitud del desafiament migratori. En realitat, aquest desafiament treu a la llum les debilitats culturals i polítiques del projecte d'unitat europeu. I és que són necessàries mesures reals i no aprofitar els casos que es presten a l'efectisme.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/74291_acord-politic-in-uficient--2.htm