logo
Imprimir
13-07-2018 | 18:13hs
•ALT EMPORDà

Autopistas inaugura la iniciativa Punto Seguro a l'Empordà

Impulsat conjuntament amb Fundación Mapfre i Areas, es tracta d'un espai d'educació viària i revisió gratuïta de vehicles

El vessant pedagògic és un repte cada vegada més important a les carreteres, i Autopistas, la companyia del grup Abertis, ho té clar. Tant és així que aquest cap de setmana inaugura la iniciativa Punto Seguro a l'Àrea de Servei de l'Empordà, a l'AP-7, un espai que té com a objectiu sensibilitzar sobre la prevenció d'accidents i donar a conèixer els serveis de l'autopista als conductors i passatgers. En concret, el nou punt informatiu se situarà per primera vegada els dies 14 i 15 de juliol.

La iniciativa, impulsada en col·laboració amb Fundación Mapfre i Areas, es basa en un espai d'educació viària habilitat en un camió, el lloc en el qual hi ha una exposició pels conductors i on s'explica, de manera pràctica i amena, quins són els punts clau per a una conducció òptima.

A més, Punto Seguro també brinda una zona exterior de revisió 'express' de vehicles, un espai en el qual els usuaris podran fer una revisió general dels seus cotxes a través de la revisió de pneumàtics i la revisió de llunes. La iniciativa rep el suport de Michelin, Carglass i Rodi.

Tot plegat es complementarà, també, amb informació sobre els serveis que es troben a les àrees de servei d'Areas: des de la seva oferta gastronòmica fins a les activitats que es poden trobar a les seves zones infantils, per exemple.

Ludoteques a l'AP-7

D'altra banda, i tenint en compte l'èxit de l'any passat, la companyia també engega aquest estiu a l'AP-7 el projecte 'Ludoteques d'estiu', una iniciativa impulsada conjuntament amb la Cruz Roja que té com a fita cabdal fomentar la seguretat a la carretera i promoure les aturades i el descans dels conductors. En aquest cas, l'activitat està especialment adreçada als més petits, que podran gaudir de tallers, jocs i altres activitats vinculades amb la seguretat viària. Les ludoteques es trobaran a les àrees de servei Empordà Sud i Montseny Nord tots els caps de setmana entre el 7 de juliol i el 12 d'agost.

Conducció còmoda i segura

Les autopistes gestionades per Autopistas van registrar l'any passat una evolució del trànsit (IMD) de 28.600 vehicles durant l'operació sortida de l'estiu. Enguany, i més concretament aquest cap de setmana, la companyia augura que el trànsit augmenti en un 2%.

És per això que des d'Autopistas recomanen programar el viatge amb temps i intentar evitar les hores de més afluència de vehicles a la carretera. Aquests són alguns dels consells bàsics que ofereix la companyia, unes recomanacions que també inclouen la flexibilitat davant d'una retenció inesperada, la necessitat a l'hora de fer aturades de descans o el respecte absolut a la senyalització de les carreteres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/75072_autopi-ta-inauguralainiciativapunto-eguroalemporda-2.htm