logo
Imprimir
13-07-2018 | 14:08hs
•+ NOTíCIES

Es signen a la Diputació de Girona convenis de col·laboració entre el departament d'Interior amb Dipsalut i altres ajuntaments de la demarcació

El president de la Diputació, Pere Vila, com a president de l'organisme autònom Dipsalut, ha presentat el conveni de cessió temporal gratuïta d'ús de desfibril·ladors mòbils a la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra

Aquest matí, el conseller d'Interior Miquel Buch, ha signat a la Diputació de Girona, diversos convenis de col·laboració entre el Departament, Dipsalut i els ajuntaments gironins de Castell-Platja d'Aro, Besalú, Lloret de Mar, Sarrià de Ter i Vilobí d'Onyar; i amb l'ajuntament de Fogars de la Selva.

La reunió també ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula; l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Salitja i Sant Dalmai, Cristina Mundet; l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut; la tinenta d'alcaldia de Besalú, Josefina Surina; l'alcalde de Fogars de la Selva, Josep Vilà; el director de l'Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT, Xavier Rius; el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; el sergent en cap de la Policia Local de Sarrià de Ter, entre d'altres.

El president de la Diputació, Pere Vila, ha declarat que «Girona és una zona cardioprotegida, i ho hem de potenciar. Amb la signatura d'aquest conveni i dotant els cossos policials de més desfibril·ladors, Dipsalut fa un pas endavant més per ajudar a salvar vides i contribuïm que el país sigui modern en els temes importants»

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assenyalat que «amb la signatura d'aquests convenis, fem evident que les administracions treballem plegades en l'àmbit de les emergències i la seguretat perquè la ciutadania disposi dels mateixos serveis, independentment que visquin en un municipi gran o petit».

Conveni Dipsalut

L'objecte del conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior i l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (DIPSALUT) és establir la cessió temporal gratuïta d'ús de 107 desfibril·ladors a la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Girona.

Dipsalut, en el seu Catàleg de Serveis, inclou el programa de promoció de la salut «Girona, territori cardioprotegit». Des de fa anys, Dipsalut ha fet evident l'interès i disposició per valorar possibles vies de col·laboració amb la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra entre les que figurava valorar la viabilitat de dotar de desfibril·ladors els vehicles dels Mossos d'Esquadra atès que aquests són sovint les primeres persones que intervenen en incidències que poden requerir la utilització d'aquests aparells. També es contemplava la possibilitat de donar la formació adequada perquè els agents sabessin com utilitzar-los en cas d'emergència.

Gràcies a aquest conveni, s'assegura l'equipament dels vehicles logotipats de la Regió Policial de Girona i s'aconsegueix una millora en les condicions d'aquest cessió, em forma de manteniment dels aparells i formació per assegurar-ne un ús apropiat.

Convenis xarxa RESCAT

El conveni que ha signat l'ajuntament de Sarrià de Ter és sobre l'adhesió de l'Ajuntament a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya.

Els ajuntaments de Besalú, Vilobí d'Onyar i Fogars de la Selva han signat els convenis de col·laboració amb el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya sobre les comunicacions realitzades mitjançant la Xarxa RESCAT en l'àmbit dels vigilants municipals.

Aquests són convenis de coordinació i col·laboració entre el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament en matèria de seguretat pública que permet fer ús d'una xarxa comú de radiocomunicacions mòbils que dóna cobertura a tots els col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències de Catalunya. Està destinada a cobrir les necessitats de comunicació dels serveis d'emergències i seguretat de la Generalitat de Catalunya i les administracions locals.

Conveni projecte europeu HEIMDALL 2017-2020

I els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i Lloret han signat el conveni de col·laboració amb el Departament d'Interior en relació amb el projecte europeu "Multi-hazard Cooperative Management Tool for Data Exchange, Response, Planning and Scenario Building" (projecte HEIMDALL 2017-2020).

Es tracta d'un projecte europeu finançat per la Comissió Europea dintre del programa Horitzó 2020. El Departament d'Interior hi participa com a soci (full partner), i aporta les perspectives de dos perfils operatius diferents: els bombers i les policies. És una eina de gestió de riscos i cooperació en la resposta operativa, la generació d'escenaris de risc i l'intercanvi de dades. «Segons Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, es treballa en Big Data en l'àmbit de seguretat per lluitar contra l'amenaça terrorista».

Abans de la signatura, hi ha hagut una reunió de treball amb el conseller Miquel Burch, el president Pere Vila, els mossos i els cossos de seguretat de preparació i de situació de la seguretat a les comarques gironines.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/75143_e-ignenaladiputaciodegironaconveni-decollaboracioentreeldepartamentdinteriorambdip-alutialtre-ajuntament-delademarcacio-1.htm