logo
Imprimir
17-07-2018 | 11:45hs
•LA GARROTXA

Molta participació i animació al Sant Fermín de La Canya

Aquest passat dissabte, dia 14 de juliol, va tenir lloc la cinquena edició del Sant Fermín La Canya, organitzada pel col·lectiu d'amants d'aquesta festa "Els amics de Sant Fermín".

La Conxita, de 103 anys, veïna de la Canya, va ser l'encarregada de portar el Sant fins a la sortida de l'Encierru i donar el tret de sortida de la cançó. És el cinquè any consecutiu que el nucli de La Canya acull la Festa de Sant Fermín, una celebració que va començar amb la idea d'un grup d'amics i ha anat creixent aconseguint reunir prop de 500 persones. La jornada va començar amb el Txupinazo, i li van continuar tot un seguit d'actes, entre els quals hi havia el tradicional 'Encierro', tot acompanyat de pinxos, canyes i la xaranga Damm-er.

Un dels moments estrella va ser l''Encierro', que va tenir lloc a la baixada del C/Antoni Moner amb uns braus peculiars construïts pels mateixos organitzadors de la festa. Durant la diada festiva es va celebrar l'aixecament de pedres i tall de tronc, exhibició de Pelotaris i jocs rurals, i cal destacar la col·laboració i participació de tots els assistents que varen assistir vestits amb samarreta blanca i mocador vermell.

Enguany es va inaugurar una placa a la pista de frontó dedicada als Pelotaris que cada any venen com a convidats a la Festa.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/75356_moltaparticipacioianimacioal-antfermindelacanya-1.htm