logo
Imprimir
28-07-2018 | 21:17hs
•ALT EMPORDà

L'artista russa Elena Kudryashova obre un espai artístic a Vilajuïga

Aquesta empordanesa d'adopció ha aprofundit en la cultura i les tradicions catalanes per a la seva obra, que té ressò internacional

L'artista russa Elena Kudryashova, veïna de Vilajuïga, ha obert l'Espai Art Kudry, un espai obert a tot tipus d'activitats i disciplines artístiques i que l'acollirà quan pinti, faci peces de ceràmica polimèrica o petites joies d'artesania. L'artista, que ha treballat en diversos països, ha aprofundit en la cultura catalana per a la seva obra, que ha exposat arreu i que ara es pot veure a l'Alt Empordà.

Aquesta empordanesa d'adopció va arribar a casa nostra l'any 99 després de viure cinc anys al Japó. Es va establir tres anys a Cervelló (Barcelona), per després quedar-se a Vilajuïga, on fa quinze anys que pinta i també fa de mare.

La seva afició a la pintura li ve de molt petita. Formada en Belles Arts a Nizhnekamsk i en Economia Oriental a la Universitat de Moscou, Elena Kudryashova té una gran capacitat de treball increïble, i ho fa allunyada del ressò que té la seva obra dins i fora de Catalunya.

Les seves creacions han estat emprades en diverses ocasions per promocionar i il·lustrar activitats culturals i per difondre les festes, símbols i tradicions catalanes a
diverses poblacions d'aquí i de fora.

Ha il·lustrat cartells per festes populars a Catalunya, contes infantils als Estats Units i el Canadà i també portades de revistes i llibres als Estats Units i Itàlia. Recentment, la primera cadena pública russa TV1, va emetre un documental sobre les tradicions de Catalunya i va destacar el quadre "El Sant Jordi i el Drac" de Kudryashova.

Ara munta les seves pròpies fotografies dels seus treballs. Després d'exposar en ciutats catalanes, de la Catalunya nord i França i portar obra a
Colòmbia, Rússia i altres països, ara ha posat en marxa el seu racó d'art a Vilajuïga.

Per a la seva obra, l'artista s'inspira en els seus referents, que van des del pintor
rus Malévich, passant pel modernisme català de Gaudí i els seus deixebles, del qual va fer un molt bon treball fotogràfic i escrit. Sent admiració per l'obra de Miró, Gris, Picasso i de l'escultor i català universal, Jaume Plensa, amb qui va coincidir a Moscou.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/76236_larti-taru-aelenakudrya-hovaobreune-paiarti-ticavilajuiga-1.htm