logo
Imprimir
31-07-2018 | 09:23hs
•LA SELVA

El subdelegat del govern de l'Estat a Girona visita el castell de Montsoriu

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, li han explicat que tenen la voluntat de fer que el castell continuï creixent

El subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, Albert Bramon, ha visitat el castell de Montsoriu aquest divendres, 27 de juliol al matí. En el transcurs de la visita, Bramon que ha estat acompanyat pel president de l'ens selvatà, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, ha pogut veure "in situ" les obres de restauració que s'han fet en els darrers anys i que ha finançat el Ministeri de Foment del Govern de l'Estat.

La visita guiada ha anat a càrrec del director del Museu Etnològic de La Gabella, Jordi Tura, i del tècnic de Cultura de l'ens comarcal, Joan Carles Codolà. A la visita també hi ha participat l'alcalde de Sant Feliu de Buixelleu, Josep Roquet, i la regidora de Cultura d'Arbúcies, M. Àngels Soler.

Bramon ha seguit amb molt d'interès les explicacions que li han fet sobre aquest monument, considerat el millor castell gòtic de Catalunya. A banda de tot el procés de restauració i la història del monument, se li han donat a conèixer les xifres de visitants de l'any 2017 – un total de16.283 persones van visitar el castell de Montsoriu durant l'any passat-, que han suposat un nou rècord de visitants anuals des de l'obertura del recinte al públic l'any 2011. Si bé el castell només s'obre de dijous a diumenge, tal com li ha explicat el tècnic de Cultura de l'ens comarcal, la xifra de visitants s'ha incrementat any rere any i això ha fet que es mantingui la progressió en el coneixement i la popularització del gran castell gòtic de Catalunya.

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, li han explicat que tenen la voluntat de fer que el castell continuï creixent. Per això, tal com Balliu i Reyner han exposat, es treballa en diferents àmbits per millorar els serveis i l'oferta al públic amb una revisió i millor senyalització i adequació del camí d'accés al castell. Així mateix, es treballa en noves publicacions que ajudin a conèixer el monument. En aquest sentit, ambdós li han explicat que des dels ens que presideixen continuaran treballant perquè Montsoriu assoleixi l'esplendor que li pertoca i se'l reconegui com un dels monuments arquitectònics més importants del gòtic català.

Bramon també ha pogut parlar amb els 25 joves provinents de 17 països que participen en el camp de treball del castell de Montsoriu.
L'acte ha finalitzat amb una foto de família de la visita que el màxim responsable de l'Estat a Girona ha realitzat al castell.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/76388_el-ubdelegatdelgoverndele-tatagironavi-itaelca-telldemont-oriu-1.htm