logo
Imprimir
03-09-2018 | 12:38hs
•BESALú, VILA COMTAL

Unes 30.000 persones gaudeixen de la cita de Besalú amb el seu passat medieval

La vintena edició del Besalú Medieval ha potenciat les activitats culturals i infantils

Unes 30.000 persones han passat aquest cap de setmana per la vintena edició del Besalú Medieval, una cita en què el municipi llueix tota la seva monumentalitat convidant els assistents a retornar a l'Edat Mitjana. La regidora de Turisme, Fina Surina, destaca que, com van dir l'any passat des del consistori i aquest any es reafirmen, "hem arribat a una xifra de visitants, les 30.000 persones, que és la que pot assumir el municipi per la superfície que té".

Surina assenyala que "totes les activitats han anat molt bé" i que, a més, "tot i que les previsions no eren gaire bones, el temps ha aguantat" i ha contribuït a fer que la cita fos un cap de setmana de cultura i oci, aquest any, a més, amb un reforç de les activitats culturals i per a infants.

En la commemoració de les primeres dues dècades de l'esdeveniment, Besalú hi ha incorporat enguany més activitats infantils que mai, amb més animació als carrers i també dos grups abanderats que han competit al Prat de Sant Pere. A més, entre les 120 activitats incloses al programa, aquest any també s'hi ha previst un seminari de conferències sobre el comtat de Besalú i la figura de Ramon Vidal.

"Pel vintè aniversari, hem començat una setmana abans amb un cicle de conferències, perquè més enllà del que té a veure amb la part més lúdica i d'espectacle, a Besalú sempre intentem transmetre cultura, coneixement, història... per això hem fet el cicle i hem potenciat les visites que hi ha hagut aquest cap de setmana a Sant Pere, al micvé, a Sant Vicenç... per transmetre el llegat que tenim i, un any més, a part de les que fem des de l'Oficina de Turisme, també hem comptat amb la que fa l'escriptor Martí Gironell fent el recorregut de la seva novel·la, El Pont dels Jueus".

En aquests dos dies, la vila garrotxina ha ofert propostes pensades per atreure tot tipus de públic, i els carrers de Besalú s'han omplert de tallers -infantils, cistellers, de maquillatge o de pa, per exemple-; exhibicions d'abanderats o el tradicional sopar medieval.

Una de les activitats que es van iniciar l'any passat i que aquest any han continuat i han funcionat molt bé, explica Surina, són les visites musicals al Micvé en petit format. Són les Sefarsons, amb música sefardita a càrrec de la companyia de Perro Burruezo, i a les que es podia assistir prèvia inscripció. Aquesta activitat, juntament amb altres propostes del Besalú Medieval, estaven incloses en la programació de les Jornades de Patrimoni Jueu, que s'han celebrat també aquest cap de setmana arreu del país.

Implicació dels voluntaris

La regidora besaluenca destaca la col·laboració de tothom a l'hora de tirar endavant el Besalú Medieval. "Portem 20 edicions, i sempre amb molt d'èxit, bàsicament perquè tenim un equip tècnic professional que dedica moltes hores a la preparació de l'esdeveniment, que va molt més enllà d'una fira, i aquest personal compta amb un equip de voluntariat que, de forma absolutament altruista, està a totes", apunta.

En aquest sentit, un dels actes que marca cada any l'inici del Besalú Medieval és l'entrega dels premis Pont de Plata, que reconeixen la tasca de persones i entitats que treballen pel municipi i que aquest any han reconegut dos restauradors de la vila molt implicats en la vida del municipi: a Àngel Vidal, per haver dirigit durant anys el restaurant Cúria Reial i la seva predisposició en participar en les activitats del municipi, i a títol pòstum a Marc Vergés, de Can Quei, tant per la seva trajectòria professional al restaurant com per la seva col·laboració amb les activitats turístiques de la vila.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/77025_une-30000per-one-gaudeixendelacitadebe-aluambel-eupa-atmedieval-2.htm