logo
Imprimir
01-10-2018 | 12:59hs
•BAIX EMPORDà

Palamós realitza l'acte institucional de descoberta de la placa que recull el nom de 'Jardins de l'1 d'octubre'

Avui dilluns es tancaran els actes en commemoració del referèndum de l'1 d'octubre amb una concentració a les 20 h, a la plaça Mossèn Gumersind, a Sant Joan

Ahir diumenge 30 de setembre a les 19 h, va tenir lloc l'acte institucional de descoberta de la placa que recull el nom de "Jardins de l'1 d'octubre" assignat a la zona enjardinada del passeig del Mar, ubicada concretament entre l'oficina de turisme i el brollador.

L'acte es va realitzar concretament en aquest espai d'accés als jardins i va constar de la lectura, a càrrec dels palamosins Laia Sánchez i Alfons Bartolomé, del manifest conjunt elaborat per la Plataforma 1 d'octubre, així com la descoberta de la placa "Jardins de l'1 d'octubre", el parlament institucional de l'alcalde de Palamós i l'actuació de la cantautora, La Marta Rius.

Amb aquest acte l'Ajuntament de Palamós fa efectiu l'acord del ple municipal del passat mes de setembre en el qual es va aprovar l'assignació del nom "Jardins de l'1 d'octubre" a la zona enjardinada del passeig del Mar, commemorant d'aquesta manera la jornada del referèndum d'autodeterminació viscuda a Catalunya ara farà un any.

L'acord adoptat pel ple es va fer a petició de les sol·licituds realitzades per les entitats locals, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, que demanaven al consistori adoptar els acords necessaris per a dedicar un espai públic de la vila per a commemorar l'1 d'octubre de 2017.

Marxa reivindicativa, refrigeri i exposició fotogràfica
L'acte institucional d'ahir diumenge es va complementar amb altres propostes paral·leles organitzades per la Plataforma 1 d'octubre constituïda entre diverses entitats locals per a commemorar aquesta data.

La primera de les activitats proposades va començar a les 18 h, des de l'Ajuntament de Palamós, on es va donar inici a la marxa commemorativa el referèndum d'autodeterminació i que va passar per tres dels equipaments del municipi que van ser col·legis electorals l'1 d'octubre de 2017, el mateix Ajuntament, l'escola La Vila i el Punt Jove de Palamós.

Aquest itinerari va finalitzar al passeig del Mar, just abans de l'acte institucional de descoberta de la placa "Jardins de l'1 d'octubre".

Un cop finalitzat aquest acte institucional, la Plataforma 1 d'octubre va oferir un refrigeri per a tot el públic assistent, i posteriorment es va obrir la visita a l'exposició de fotografies que recullen en imatges la jornada viscuda a Catalunya l'1 d'octubre de 2017. Aquesta exposició va estar situada a la zona dels "Jardins de l'1 d'octubre", del passeig del Mar.

Avui cloenda dels actes commemoratius
Avui dilluns, 1 d'octubre, es tancaran els actes en commemoració del referèndum de l'1 d'octubre a Palamós amb una concentració a la plaça Mossèn Gumersind, a Sant Joan, a les 20 h, hora en la qual es van tancar els col·legis electorals avui fa un any.

Durant aquest acte es llegirà el manifest conjunt elaborat per la Plataforma 1 d'octubre, i es realitzarà el parlament institucional de l'alcalde de Palamós.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/77725_palamo-realitzalactein-titucionaldede-cobertadelaplacaquerecullelnomdejardin-del1doctubre-1.htm