logo
Imprimir
03-10-2018 | 11:23hs
•TARRAGONA

CaixaBank celebra el centenari de la seva presència a Tortosa

En l’actualitat, CaixaBank disposa de cinc oficines al municipi i setze punts d’atenció a la comarca del Baix Ebre

CaixaBank celebra enguany el centenari de la seva presència al municipi de Tortosa. L’oficina 0019-Tortosa de CaixaBank, ubicada avui al carrer Ramon Cirera 2, es va inaugurar el 2 de setembre de 1918 i va obrir les seves portes al públic l’endemà, el 3 de setembre. El primer punt d’atenció al municipi es va situar al carrer de l’Àngel, número 30. Amb l’increment de l’activitat, l’oficina va quedar petita i, el 1935, es va traslladar a un edifici que ja no existeix ubicat a l’emplaçament actual, davant la plaça Alfons XII. Aquest immoble es va enderrocar i el 1973 l’oficina va obrir portes a l’edifici actual.

Amb l’objectiu de commemorar el centenari amb clients i institucions, CaixaBank ha organitzat un acte institucional a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, que ha comptat amb l’assistència del president de CaixaBank, Jordi Gual, i l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé. També hi han estat presents representants de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Ebre, juntament amb el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

En la seva intervenció, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha reiterat “el compromís de l’entitat amb Tortosa durant aquests cent anys”. Gual ha destacat la manera diferent de fer banca de CaixaBank des dels seus orígens, “una banca amb visió de permanència, vocació de servei, voluntat d’inclusió, i amb esperit de professionalitat i excel·lència”.

El president de CaixaBank ha finalitzat les seves paraules agraint la confiança dels clients ebrencs i ha assegurat que “continuarem treballant amb constància, discreció i il·lusió al servei dels nostres clients i de Tortosa, contribuint al seu desenvolupament econòmic, social i cultural amb un compromís ja centenari, que estem convençuts que continuarà, almenys, cent anys més”.

 

IMG 006713 - 061A l’acte també s’ha realitzat un homenatge als clients més antics de l’entitat a Tortosa. En representació de tots ells han pujat a l’escenari sis clients –tots propers als 90 anys- que han rebut un pin d’honor de mans del president de CaixaBank, Jordi Gual, i del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

 

Els 500 assistents a aquest acte commemoratiu han pogut gaudir amb l’actuació de l’Orquestra de Cambra de Tortosa que ha interpretat la dansa La Pavana de Felip Pedrell i que ha recuperat i ha estrenat la peça Divertiment per a tres trompes i orquestra de corda del compositor tortosí Joan Monclús.

 

A més d’aquest acte institucional, la celebració del centenari de CaixaBank a Tortosa comptarà amb una proposta social, un concert solidari que se celebrarà l’any vinent.

 

CaixaBank, present a la comarca des del 1918

 

Cent anys després de l’obertura del primer punt d’atenció, CaixaBank disposa avui al Baix Ebre de 16 oficines, on treballen 83 empleats que donen servei a més de 60.000 clients.

 

CaixaBank aposta per un model de banca universal basat en un servei proper i de qualitat, amb una proposta de valor personalitzada pels seus prop de 16 milions de clients.

 

La qualitat de servei, que comprèn tant la relació amb els clients com els processos interns, és un dels valors de l’entitat i el seu primer repte estratègic. És, a més, una de les seves palanques competitives.

 

L’entitat ofereix un catàleg de solucions específic, un equip de professionals especialitzat i una àmplia xarxa d'oficines diferenciada per a cada col·lectiu. Paral·lelament, ha desenvolupat un sistema capdavanter de distribució multicanal que li permet estar disponible per als clients en qualsevol lloc i a qualsevol hora. L'aposta per la tecnologia i la innovació facilita a l'entitat construir una relació més estreta i personal amb els clients, el que impulsa l'assessorament.

 

CaixaBank transforma la 0019 en una oficina del nou model Store

_MG_1126

 

Cent anys després de la seva obertura, CaixaBank ha transformat l’oficina 0019-Tortosa en una oficina del seu innovador model Store, amb l’objectiu de reforçar el seu posicionament al municipi. CaixaBank està estenent per tot el territori el nou model d’atenció personal que es va iniciar l’any 2013.

 

CaixaBank aspira amb aquestes noves oficines a reforçar el vincle i la proximitat amb els seus clients de Banca de Particulars, Banca Premier i Privada, i Negocis mitjançant un nou model de relació que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat.

 

A les oficines Store es potencia l’atenció personal i la gestió de l’autoservei; s’acompanya i ajuda el client en l’ús dels caixers d’última generació situats a l’oficina i en l’ús dels dispositius amb accés a Línia Oberta per a que els empleats es centrin en la gestió comercial de valor. A més, l’eliminació de les barreres físiques permet millorar la transparència en la relació client/empleat, ja que es comparteixen continguts entre ambdós, augmentant la proximitat entre ells. Així mateix, per a l’atenció personalitzada i especialitzada que requereixen els clients de Banca Premier i Banca Privada, l’oficina disposa de zones diferenciades que permeten una major privacitat.

El projecte d'oficines Store ha estat guardonat amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey lliurat per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC). Aquest premi ressalta l'experiència diferencial que viuen els clients de les oficines Store i que reforça els principis i valors de proximitat, transparència, confiança, qualitat i compromís social de CaixaBank.

La Store Tortosa compta amb una superfície superior als 400 m2, 15 empleats i gestiona més de 9.000 clients.

 El compromís social a Tortosa es renova

L’Obra Social “la Caixa” ha mantingut durant els darrers cent anys el seu compromís amb Tortosa i el Baix Ebre en els camps social, educatiu, mediambiental, de la salut i cultural.

La lluita contra la pobresa i l’exclusió és actualment una línia d’actuació prioritària per a l’entitat financera. L’objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents. Al Baix Ebre això es concreta en accions com el suport al projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal, que facilita a les famílies en risc d’exclusió tiquets de consum per adquirir productes frescos: carn, peix, fruita i verdura, làctics i pa i que arriba cada any a més de 650 famílies del Baix Ebre. L’Obra Social “la Caixa” col·labora també a Tortosa, a través de CaixaProinfancia, amb el programa Invulnerables d’atenció a nens en risc de pobresa i amb els programes d’atenció social de Càritas –com El futur a la motxilla, que facilita material i seguiment escolar a nens de 3 a 18 anys- i Creu Roja, entre d’altres entitats. També s’ha col·laborat amb programes de beques menjador d’ajuntaments com Aldover, l’Aldea i Tortosa  i amb programes d’ajut a l’adquisició de materials escolars a municipis com Tortosa o l’Aldea.

En el camp de la integració social i laboral destaquem la col·laboració, a través del Programa Incorpora, amb la Fundació Privada Gentis i la Fundació Pere Mata, que treballen per a la integració laboral de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió a les Terres de l’Ebre. L’Obra Social “la Caixa” ha donat suport també a altres entitats com la Fundació Tutelar de les Terres de l’Ebre.

En l’àmbit de la integració social, cal destacar que Tortosa és un dels 39 territoris de l’Estat amb una alta diversitat cultural en els que la Fundació Bancària “la Caixa” aplica el Programa d’Intervenció Comunitària Intercultural, que té com a objectiu fomentar la integració, la cohesió social i la convivència entre persones de diferents orígens i cultures.

El suport a les persones grans ha estat una línia d’actuació destacada. L’Obra Social “la Caixa” disposa de 5 centres de gent gran, propis o en conveni amb altres administracions, a la comarca. Concretament als municipis Tortosa, Camarles, Deltebre, El Perelló i Roquetes. També s’ha col·laborat amb entitats com la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa i el seu programa Intervenció no farmacològica en alteracions del comportament que té com a objectiu millorar l’estat de les persones amb demència millorant el seu entorn i reduint l’administració de medicaments. Altres programes per a millorar la salut de les persones grans als que s’ha donat suport han estat els tallers d’estimulació cognitiva que ofereix l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre a persones amb deteriorament cognitiu.

A nivell de salut, destaquem la CiberCaixa de l’Hospital Verge de la Cinta, un espai que ofereix activitats i distracció als nens i nenes ingressats en el centre hospitalari i que dinamitzen els voluntaris de “la Caixa”.

El compromís de l’Obra Social amb l’educació i la formació a la comarca del Baix Ebre és d’important rellevància. A Tortosa s’ha concretat en la participació de nombroses escoles de la comarca als programes de la plataforma educativa de l’Obra Social “la Caixa” EduCaixa i en el suport als cursos formatius per a persones grans de la Universitat Rovira i Virgili –Campus Terres de l’Ebre- i de la UNED.

L’Obra Social “la Caixa” ha donat també el seu suport a la cultura i a la conservació del patrimoni col·laborant, entre d’altres entitats, amb l’Orfeó Tortosí i amb la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta i la restauració de la Capella de la Cinta de la Catedral de Tortosa.

I a nivell mediambiental, s’ha treballat de la mà amb la Diputació de Tarragona en la recuperació de nombrosos espais de la comarca com les serres de Cardó-Boix o els boscos del Parc Natural dels Ports.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/77900_caixabankcelebraelcentenaridela-evapre-enciaatorto-a-1.htm