logo
Imprimir
08-10-2018 | 12:25hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona publica al web l'epistolari de Josep Pascual i Prats de l'any 1902

El recurs web s'ha creat per commemorar el Dia Mundial del Correu, que se celebra demà

L'Ajuntament de Girona publica al web de l'Arxiu Municipal l'epistolari de Josep Pascual i Prats, que consta d'una selecció de 120 cartes rebudes per Josep Pascual i Prats al llarg de l'any 1902, per commemorar el Dia Mundial del Correu, que se celebrarà demà, dia 9 d'octubre.

L'any 1931 l'Ajuntament de Girona va rebre com a llegat el fons documental del metge Josep Pascual i Prats, que incloïa la seva documentació personal i part de la seva biblioteca (els llibres de medicina van ser donats al Col·legi de Metges de Girona). En total, 42 capses d'arxiu, 1.720 llibres i fullets i 7.083 cartes catalogades.

Josep Pascual i Prats va néixer a Girona el 1854, on va estudiar Medicina, i va iniciar-se en la pràctica mèdica com a metge militar. L'any 1885 va guanyar una plaça a l'Hospital Provincial de Girona, l'Hospital de Santa Caterina, en aquells anys situat al centre de Girona.

Pascual va ser un metge inquiet, àvid de conèixer els avenços mèdics a nivell mundial i de facilitar i normalitzar la pràctica de la medicina a nivell local, i fou el primer president del Col·legi de Metges de Girona. També va intentar crear un repertori espanyol de bibliografia mèdica i va compaginar la professió amb els seus interessos pel patrimoni cultural, que el convertiren en conservador de la Comissió Provincial de Monuments. Pascual va morir el 6 de maig de 1931.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/78208_lajuntamentdegironapublicaalweblepi-tolaridejo-eppa-cualiprat-delany1902-2.htm