logo
Imprimir
09-10-2018 | 14:04hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona rep els defensors dels drets humans Ahmed Ali i Margarita Pineda

La visita s'emmarca dins del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i el regidor de Cooperació del consistori, Cristòbal Sánchez, han rebut aquest migdia els defensors dels drets humans Ahmed Ali i Margarita Pineda. Aquesta visita s'emmarca dins del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Ali i Pineda participaran aquesta tarda, a partir de les 16 h, en dues conferències a la Universitat de Girona (UdG) per explicar la seva experiència. Ahmed Ali ho farà a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres i Turisme, en una xerrada que estarà moderada per la catedràtica de Comunicació de la UdG Carme Echazarreta. Margarita Pineda participarà en una conferència a la Facultat de Ciències de la UdG. A continuació, es trobaran amb diferents entitats i parlaran de la seva trajectòria. A les 19 h, Ahmed Ali i Margarita Pineda participaran en un acte obert al públic a l'Estació Espai Jove.

Girona forma part del projecte català Ciutats Defensores dels Drets Humans des de fa quatre anys. Aquesta iniciativa, nascuda ara fa sis anys, té com a objectiu donar veu a la tasca de persones compromeses amb els drets humans d'arreu del món.

El fotoperiodista egipci Ahmed Ali va ser condemnat a 25 anys de presó al seu país i actualment està exiliat a Madrid, acollit per un programa de protecció temporal per a defensors de drets humans d'Amnistia Internacional. Ahmed Ali va arribar l'abril del 2016 a l'Estat espanyol fugint de la sentència. Segons el Committee to Protect Journalistes, un total de 25 periodistes van ser detinguts l'any passat a Egipte.

L'hondurenya Margarita Pineda és membre del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (COPINH). És una destacada defensora dels béns comuns, dels territoris i dels drets humans de les dones




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/78335_lajuntamentdegironarepel-defen-or-del-dret-human-ahmedaliimargaritapineda-1.htm