logo
Imprimir
11-10-2018 | 13:39hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva inicia la campanya 'La Selva, recicla l'orgànica, millorem l'ús del contenidor marró'

La campanya es durà a terme del 15 d'octubre al 15 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva inicia la campanya "La Selva recicla l'orgànica, millorem l'ús del contenidor marró" a les poblacions d'Amer, Anglèsi Sant Julià de Llor i Bonmatí aquest dilluns, 15 d'octubre.

La campanya informativa, que es durà a terme del 15 d'octubre al 15 de novembre, pretén millorar l'ús del contenidor marró, el destinat a les restes de menjar, per tal d'incrementar la quantitat i la qualitat de la fracció orgànica recollida. Tal com ha comentat el conseller de Sosteniblitat, Josep Roquet: "la fracció orgànica és un dels residus que es troba en els ratis de reciclatge més baixos, inferior al 25 % a la comarca de la Selva, i la que presenta un índex més elevat de residus impropis que no pertoquen al contenidor marró."

A part del foment del reciclatge, durant aquest mes que durarà la campanya també s'animarà a les llars que tenen hort o jardí a disposar d'un compostador gratuït i tractar les seves pròpies restes de menjar a casa.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'ens comarcal, arribarà a tots els àmbits de la població, la ciutadania, el comerç i també als centres escolars de primària, que col•laboren en el foment de les bones pràctiques de reciclatge jugant, de cara al públic, la gimcana de les RRR, amb trucs i cançons per aprendre a reciclar bé.

Coincidint amb els dies de la campanya, la població observarà com es substitueixen tots els contenidors beix i marró del carrer per un nou model amb la tapa reduïda que, durant unes setmanes, durà un missatge penjant per recordar la importància d'utilitzar-lo força i bé, com pertoca.
A més d'aquestes activitats dirigides a la ciutadania en general, diversos comerços del municipi rebran la visita d'un informador ambiental, per comprovar la correcció en el reciclatge i assessorar-los en la seva millora.

Tret de sortida oficial de la campanya a la població d'Anglès

Aquest dilluns 15 d'octubre s'estrena la campanya a la població d'Anglès a les tres de la tarda, amb la gimcana de les RRR adreçada als alumnes de l'escola Fedac Anglès, que es mouran entre la plaça Catalunya, la plaça dels Horts i les galeries comercials. Així mateix, els vianants podran dipositar les seves enquestes al punt informatiu, conèixer el nou contenidor i rebre un cubell reixat i un paquet de bosses compostables per facilitar la separació a casa.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/78511_elcon-ellcomarcaldela-elvainicialacampanyala-elvareciclalorganicamilloremlu-delcontenidormarro-1.htm