logo
Imprimir
15-10-2018 | 11:51hs
•EL RIPOLLèS

La 36a edició de la Fira de les 40 Hores de Ripoll se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d'abril del 2019

Una mica més tard que l'any passat, ja que les dates estan associades amb la Pasqua cristiana

Des de l'organització de la fira, que sol aplegar al voltant de 24.000 visitants, es marca com a objectius per a la pròxima edició el fet de mantenir l'alt nivell dels expositors i ampliar l'àmbit d'influència del certamen, atraient un major nombre de visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona. També s'espera que el temps acompanyi i es pugui tornar a assolir enguany el rècord de visitants a la fira, amb 27.000 visitants en l'edició de 2015. Arribar properament als 30.000 visitants és la fita que s'ha marcat l'organització.

Se seguirà apostant per una de les novetats de l'edició anterior com és la Fira del Llibre, situada a la plaça Clavé (on durant tants anys va estar situada l'emblemàtica llibreria Maideu). Diferents editorials i llibreries acudiran a la fira, on exposaran i presentaran els seus llibres, contes i novetats literàries.

També repetirà l'eFira, dins de la Fira de les 40 hores. Es tracta d'un espai amb alternatives sostenibles per als diferents àmbits de la vida, especialment pel que fa a la mobilitat i també a la llar. Així, a més de poder conèixer in situ les iniciatives de diferents empreses del sector, s'oferiran xerrades divulgatives i es resoldran dubtes que els assistents puguin tenir sobre temes relacionats: característiques i funcionament dels vehicles elèctrics, aïllament tèrmic i acústic per a la llar, novetats en robòtica aplicada a les tasques domèstiques, i moltes coses més. Un dels ponents destacats d'aquesta sèrie de conferències l'any passat va ser el meteoròleg de Tv3, Francesc Mauri, que va parlar del canvi climàtic.

Cal destacar també les activitats de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, que com a coorganitzador de la fira, hi aporta sempre propostes de dinamització l'economia de la comarca. És el cas del seu espai dedicat a empreses del territori o també de les activitats que es fan dins de la carpa de la UIER a la plaça de l'Escorxador, com pot ser el networking ocupacional.

Tot això sense oblidar el TastaTast, com a aparador de la fantàstica i variada gastronomia de la comarca, l'espai de la Unió de Botiguers de Ripoll amb les novetats i oportunitats que hi porta cada any, la participació de les entitats locals, i un munt d'estands i parades de tota mena. Des d'automoció fins a artesania tèxtil passant per matalasseria, cremes i productes naturals, nous invents, tancaments per a la llar, piscines climatitzades, alimentació i moltes més coses que conformen la fira multisectorial del Ripollès, amb una àmplia oferta d'activitats paral·leles al llarg dels tres dies de fira.

Com ja és habitual, el tret de sortida per a la Fira de les 40 hores serà l'acte inaugural que tindrà lloc a les sis de la tarda del divendres, a la plaça de l'Escorxador. Diferents personalitats de Ripoll, de la comarca del Ripollès i també del govern català faran breus parlaments i portaran a terme l'acte simbòlic de tallar la cinta per oficialitzar l'obertura de la fira.

La Fira de les 40 hores de Ripolll té més de 100 anys d'història tot i que, en un principi, l'esdeveniment era un mercat de grans dimensions que va desaparèixer i que, després de la seva recuperació i amb el pas del temps, ha anat variant fins a convertir-se en la fira multisectorial actual. Una fira de referència al Ripollès i a tot Catalunya, que compta amb expositors també de fora.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/78659_la36aediciodelafiradele-40hore-deripoll-ecelebrarael-die-56i7dabrildel2019-2.htm