logo
Imprimir
15-10-2018 | 14:10hs
•BAIX EMPORDà

El projecte 'Palamós Zero Barreres' organitza durant aquesta setmana activitats de sensibilització per a la supressió de les barreres arquitectòniques

A partir d'avui dilluns i fins divendres s'han programat xerrades i demostracions als centres escolars de Palamós

Durant aquesta setmana s'organitzen a Palamós activitats de sensibilització per a la supressió de les barreres arquitectòniques. La iniciativa és adreçada a la ciutadania en general i s'inclou dins el projecte "Palamós Zero Barreres" mitjançant el qual el municipi treballa per a l'abolició progressiva dels problemes d'accessibilitat que encara pateix la vila en alguns punts.

Entre les activitats previstes aquesta setmana es destaca les sessions de sensibilització que s'han programat a les escoles i els instituts de la vila. D'aquesta manera i, des d'avui i fins divendres, tenen lloc xerrades i demostracions d'esports adaptats per als alumnes de primària i a càrrec de l'entitat Pots.

Per als alumnes de secundària la proposta sensibilitzadora els mostra diverses experiències sobre les dificultats més comunes amb les que es roben les persones discapacitades físiques o amb problemes de mobilitat en el seu dia a dia pels pobles i ciutats. Aquestes sessions són a càrrec de membres de l'entitat Mifas.

L'acte central tindrà lloc aquest proper dimecres dia 17 d'octubre. Les activitats s'iniciaran aquest dia a les 11 h on tindrà lloc una passejada de sensibilització de les barreres arquitectòniques, on responsables tècnics i polítics municipals i el Síndic de Greuges local, faran un recorregut amb cadira de rodes per diversos punts de la vila per valorar, amb membres d'entitats de persones discapacitades, les barreres arquitectòniques amb les quals es solen trobar les persones amb mobilitat reduïda.

Posteriorment a les 19 h, a la sala polivalent de la biblioteca municipal, tindrà lloc una taula rodona amb representants d'entitats de discapacitats físics i psíquics, i de tècnics urbanístics municipals, on s'abordaran diverses problemàtiques sobre la mobilitat i les barreres arquitectòniques.

Aquesta activitat serà precedida per una actuació de dansa a càrrec de persones discapacitades psíquiques i serà organitzada per l'entitat Pots.

Finalment el dissabte 20 d'octubre, a les 18 h, s'ha previst un tancament festiu d'aquestes activitats de sensibilització per a la supressió de les barreres arquitectòniques, amb la realització d'una sessió de Zumba Solidària en favor de les persones discapacitades. L'activitat serà organitzada per l'Associació Pots i tindrà lloc a l'escenari del passeig del Mar.

"Palamós Zero Barreres"
El projecte "Palamós Zero Barreres" treballa amb l'objectiu d'aplicar, en els propers anys, totes aquelles mesures que facin possible la supressió d'aquells elements que no permeten una còmoda mobilitat pel municipi a peu o en cadira de rodes. Les actuacions es fixen principalment en la via pública i les dependències municipals, però també en l'àmbit del comerç i del sector turístic de la vila.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Palamós Ciutat Educadora i treballa de manera transversal les diverses àrees municipals. La proposta és encapçalada pel Síndic Municipal de Greuges i l'Ajuntament de Palamós, i compta també amb la col·laborció de diverses entitats com Mifas, l'Hospital de Palamós, Creu Roja, la Fundació Vimar o l'entitat comercial Fecotur.

"Palamós Zero Barreres" també ha de permetre sensibilitzar la ciutadania de les dificultats de les persones amb mobilitat reduïda i de l'impacte negatiu que poden generar per a elles algunes accions incíviques.

El compromís de tots els ciutadans i ciutadanes de Palamós amb els objectius d'aquest programa i la implicació de l'administració i les entitats locals, ha de permetre la progressiva normalització en el municipi de la vida ciutadana de les persones amb mobilitat reduïda.

El projecte preveu l'elaboració d'una auditoria de l'accessibilitat a les diverses dependències i serveis municipals, detectant aquells problemes que hi pugui haver en referència a possibles barreres arquitectòniques o de condicionament d'aquests espais a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda. L'objectiu és incidir en un inici en la via pública i els serveis municipals i, posteriorment, treballar amb el comerç i el sector turístic de la vila incentivant la seva adequació als criteris que promou el projecte.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/78682_elprojectepalamo-zerobarrere-organitzadurantaque-ta-etmanaactivitat-de-en-ibilitzacioperala-upre-iodele-barrere-arquitectonique--2.htm