logo
Imprimir
15-10-2018 | 14:18hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona ret homenatge a Lluís Companys

El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940 va ser afusellat el 15 d'octubre del 1940

L'Ajuntament de Girona ha fet un homenatge aquest migdia a Lluís Companys. El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940 va ser afusellat el 15 d'octubre del 1940, avui fa just 78 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona després d'un consell de guerra sumaríssim. Companys va ser el 132è president de la Generalitat de Catalunya, on va substituir Francesc Macià, i havia estat el primer president del Parlament de Catalunya l'any 1932.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l'homenatge, al qual han assistit diversos regidors i regidores del consistori gironí, com les portaveus d'ERC, M. Mercè Roca; de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, i del PSC, Sílvia Paneque. L'acte ha tingut lloc a la plaça de Lluís Companys de la ciutat, que compta amb un bust dedicat al president de la Generalitat obra de l'escultor Josep Maria Subirachs.

"Aquest acte d'avui ens ha de fer recordar i pensar com n'és d'important i necessari lluitar per la defensa dels drets humans, les llibertats i la dignitat i vol ser un record, també, per a totes les persones que van ser víctimes del franquisme i les seves famílies", ha volgut destacar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/78683_lajuntamentdegironarethomenatgeallui-company--2.htm