logo
Imprimir
24-10-2018 | 20:30hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva facilita la recollida selectiva d'agulles i xeringues a les deixalleries municipals

L'ens selvatà s'ha adherit a aquesta prova pilot impulsada per l'Agència de Residus de Catalunya amb l'objectiu de recollir de forma específica aquests tipus de residus sanitaris

El Consell Comarcal de la Selva s'ha adherit a la prova pilot impulsada per l'Agència de Residus de Catalunya amb l'objectiu de recollir de forma específica aquest tipus de residus sanitaris que actualment, en la majoria dels casos, acaben al contenidor del rebuig. Aquesta campanya es va iniciar el mes de setembre de 2018 a les deixalleries municipals que gestiona l'ens selvatà.

El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, ha explicat: "En els darrers anys, amb la posada en marxa del Centre de Tractament de Residus Municipals de Lloret de Mar, on es fa triatge dels residus no reciclats, s'ha constatat que hi ha una gran quantitat de residus d'agulles i xeringues que els ciutadans que es fan tractament de salut al domicili llencen al contenidor de rebuig per falta de disposar d'una recollida específica." Per això, des del Consell s'ha valorat molt positivament la iniciativa de l'Agència de Residus i s'ha adherit a la prova pilot per poder així donar resposta a una necessitat existent de recollida diferenciada i de correcta gestió per a aquest tipus de residus sanitaris.

L'empresa comarcal de recollida i gestió de residus, NORA SA, ha instal·lat un contenidor especial per a aquest tipus de residus sanitaris a les deixalleries de la Cellera de Ter, Riudellots de la Selva, Vilobí d'Onyar, Sils, Massanes, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Vidreres, Breda i Blanes.

Els objectes punxants recollits els gestionarà l'empresa Consenur, com a gestor autoritzat de residus sanitaris del grup III. Aquests residus es tracten a la planta de tractament de residus especials de Constantí, al Tarragonès, o s'eliminen mitjançant incineració.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/79324_elcon-ellcomarcaldela-elvafacilitalarecollida-electivadagulle-ixeringue-ale-deixallerie-municipal--1.htm