logo
Imprimir
29-10-2018 | 10:51hs
•TARRAGONA

VidaCaixa disposa d’una quota de mercat del 57,4% a la província de Tarragona

Les Nacions Unides reconeix VidaCaixa com l'única asseguradora d'Espanya amb la màxima qualificació en sostenibilitat

VidaCaixa ha aconseguit la màxima qualificació en inversió sostenible. Es converteix així en l'única entitat a Espanya que, com a asseguradora i gestora, obté un A+, la nota més alta que concedeixen els Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides (PRI, per les seves sigles en anglès).

La inversió sostenible o responsable és aquella que incorpora factors ambientals, socials i de bon govern (ESG) en les decisions d'inversió per gestionar millor els riscos i generar rendiments sostenibles a llarg termini. Els Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides representen el major projecte mundial d'impuls de la gestió responsable de les inversions i són per aquest motiu un referent internacional en aquest àmbit.

VidaCaixa porta més de 15 anys treballant amb criteris ESG i forma part d'aquesta iniciativa des de fa gairebé una dècada. Aquest ferm compromís amb la inversió sostenible suposa un exercici de transparència i bon govern, alineat amb la cultura corporativa del Grup.

Segons Gonzalo Gortázar, president de VidaCaixa: “el nostre model de banca socialment responsable no només busca obtenir una rendibilitat atractiva per als nostres clients, sinó també mantenir una gestió coherent amb els nostres valors corporatius. Creiem fermament en la necessitat de construir progressivament i decididament una societat més sostenible per al futur, en línia amb els compromisos de les Nacions Unides”.

En paraules de Tomás Muniesa, vicepresident executiu i conseller delegat de VidaCaixa: “vam ser la primera entitat a Espanya a adherir-se globalment a PRI, com a asseguradora i gestora de fons de pensions el 2009. Fruit d'un dur treball al llarg d'aquests anys, hem aconseguit que el 100% dels nostres actius obtingui la màxima puntuació que atorga PRI, convertint-nos en la primera i única asseguradora d'Espanya”.

La valoració de tota la cartera de VidaCaixa (més de 80.000 milions d'euros en recursos gestionats) amb la màxima puntuació que atorga PRI recolza que la totalitat de les assegurances de vida i plans de pensions individuals i col·lectius del Grup CaixaBank es regeixen per principis de sostenibilitat.

Una dècada de compromís

Els Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides es van llançar l'abril del 2006, només uns mesos després que el llavors secretari de l'ONU, Kofi Annan, convoqués als majors inversors institucionals del món per establir uns criteris d'inversió que inspiressin a les gestores de tot el món a dirigir els fluxos econòmics cap a activitats més sostenibles i respectuoses. Són els coneguts com sis principis de PRI:

· Incorporar criteris ESG en els processos d'anàlisis i adopció de decisions en matèria d'inversions.

· Ser propietaris actius i incorporarem criteris ESG a les nostres pràctiques i polítiques.

· Demanar a les entitats en les quals invertim que publiquin les informacions apropiades sobre les qüestions ESG.

· Promoure l'acceptació i aplicació dels Principis en la comunitat global d'inversions.

· Col·laborar per millorar la nostra eficàcia en l'aplicació dels Principis.

· Informar sobre les nostres activitats i progressos en l'aplicació dels Principis.

Només tres anys després del seu llançament, VidaCaixa es va convertir en la primera entitat espanyola a adherir-se globalment a PRI, com a asseguradora de vida i gestora de fons de pensions. Gairebé deu anys després, el 100% dels seus actius s'analitza sota criteris ESG i ha demostrat el seu compromís assumint principis basats en els drets humans, els estàndards laborals, el medi ambient i la lluita contra la corrupció.

A dia d'avui, PRI ha passat dels 100 signants inicials a més de 2.100, la qual cosa suposa la pràctica totalitat de les principals gestores del món. D'ells, més de 1.400 són entitats equiparables a VidaCaixa i només el 25% aconsegueix la màxima puntuació en la seva avaluació anual.

Màxima puntuació

En aquests 10 anys, la qualificació de VidaCaixa per part de PRI ha estat sempre molt positiva. En aquest sentit, durant el 2017 la companyia ha reforçat els seus esforços a introduir millores que li han permès passar d'A a A+. Destaquen iniciatives com, per exemple, la implantació d'un sistema de monitoratge en temps real de les inversions basat en criteris de sostenibilitat.

Aquest sistema permet detectar de forma immediata qualsevol situació de risc, ja sigui mediambiental, social o de bon govern, en qualsevol de les nostres inversions. També s'ha establert un nou procés de reporting especialitzat que aporta als gestors una major profunditat en l'anàlisi.

Així mateix, s'han dut a terme diverses sessions formatives internes, amb l'objectiu d'ampliar el coneixement de tots els empleats de la companyia sobre aquest camp, que permeten visualitzar l'impacte de la inversió responsable en tots els aspectes del negoci.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/79555_vidacaixadi-po-adunaquotademercatdel574alaprovinciadetarragona-1.htm