logo
Imprimir
26-11-2018 | 16:44hs
•LA GARROTXA

Arriba el desembre cultural a Sant Joan les Fonts amb múltiples activitats destinades a la cultura i a les tradicions catalanes

Pel desembre cultural els carrers, places i monuments del municipi s'omplen per gaudir de diverses activitats relacionades amb la cultura

Durant aquest proper mes de desembre, des de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, es realitzarà una àmplia selecció d'actes que tenen com a finalitat principal el foment de la cultura i les tradicions, per tal que hi hagi una gran varietat d'activitats on tothom pugui escollir entre les que més li agradin. Enguany hi ha programat el XV Saló Internacional d'Arts Plàstiques, la presentació de dos llibres, el Caliu Nadalenc, teatre, playback, la Cantada de Nadales, la Missa del Gall, el campament reial i les tradicionals quines.

En aquest primer cap de setmana tindrà lloc la inauguració del XV Saló Internacional d'Arts Plàstiques, organitzat per Josep Oliveras, amb música i vernissatge. L'acte es durà a terme al Monestir el dissabte 1 de desembre a les dotze del migdia, i l'exposició romandrà oberta cada dia fins al 9 de desembre d'11h a 14h, amb entrada gratuïta. El diumenge 2 de desembre podrem gaudir de l'obra de teatre "L'estiuet del senyor Martí" a càrrec de la companyia Pas a Pas Teatre, l'entrada és gratuïta i la representació començarà a les sis de la tarda al Centre Sociocultural.

El cap de setmana 15 i 16 de desembre també es comptarà amb actes tradicionals del Nadal que inclouen la partipació dels infants del municipi, es tracta del Caliu Nadalenc, el gran tió realitzat per l'artista Vidal Rubió, amb tots els beneficis destinats a la Marató de TV3, i organitzat per l'Associació de Comerciants de Sant Joan les Fonts, que se celebrarà el dissabte 15 a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça major. L'endemà, el diumenge 16 a les cinc de la tarda, al Pavelló tindrà lloc la Cantada de Nadales de l'Escola Castanyer, un acte que aplegarà prop d'un miler de persones per gaudir d'aquest espectacle que amb tanta cura ha preparat el centre educatiu. Un cop s'hagi finalitzat la candada, a les set de la tarda, s'iniciarà la Quina Solidària amb la Marató de TV3 que organitzen any rere any el grup de Joves els Colats amb col·laboració d'empresaris i entitats del municipi.

Seguirem amb les activitats culturals amb la presentació del llibre de Josep Oliveras, Manel Soler i Lurdes Masmitjà titulat "El pas de les guerres a Sant Joan les Fonts" el dissabte 22 de desembre a les sis de la tarda al Monestir, amb vernissatge i música en directe a càrrec de Laura Plasència i Elisa Planagumà. El diumenge 23 de desembre i emmarcat dins el desembre cultural, a dos quarts de cinc de la tarda al Centre Sociocultural, tindrà lloc la celebració del 40è aniversari de l'Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, on es lliuraran els premis del Concurs de postals hivernals de l'escola. Tot seguit, a dos quarts de sis, al mateix Centre Sociocultural, hi haurà la presentació del conte infantil "El Boscarró i els gegants de pedra" de la col·lecció Els contes d'en Jaumet. En aquest tercer exemplar la figura més entranyable de la faràndula santjoanenca, en Jaumet, descobrirà el patrimoni volcànic del municipi, la presentació anirà a càrrec d'Alma i la Mar de Contes i comptarà amb la presència de l'autora, Maria Vidal, i l'il·lustrador, Tomàs Vidal. Hi haurà berenar per a tots els assistents.

Dilluns, dia 24 de desembre, a les dotze de la nit es celebrarà la tradicional Missa del Gall amb música a càrrec de Clara Sánchez-Castro i Elisa Planagumà, amb coca i xocolata per a tots els assistents.

A finals de mes rebrem la visita dels Patges Reials amb el Campament Reial que es muntarà el divendres 28 a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, on tots els nens i nenes que ho vulguin podran entregar les cartes i visitar la comitiva que acompanyarà els Reis Mags. I l'esdeveniment que posarà punt i final al Desembre Cultural anirà a càrrec del grup de playback Surti com Surti que representarà l'última funció de l'espectacle 2018 al Centre Sociocultural el dissabte 29 de desembre a les sis de la tarda, amb entrada gratuïta.

Les Quines previstes al municipi de Sant Joan les Fonts aquest any tindràn lloc els següents dies:

Grup de Joves Els Colats
16 desembre - 19h (Pavelló CPS)

Bàsquet CBGX Santjoanenc
25 desembre - 19h (Pavelló CPS)

A.E. La Canya
25, 26, 30 desembre - 17:30h (A.E. La Canya)
1 gener - 17:30h (A.E. La Canya)

Comissió de Festes de Begudà
26 desembre - 18h (Les Escoles)

Futbol Club Poliesportiu Santjoanenc
26 desembre - 19h (Pavelló CPS)




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/81363_arribaelde-embreculturala-antjoanle-font-ambmultiple-activitat-de-tinade-alaculturaiale-tradicion-catalane--1.htm