logo
Imprimir
29-11-2018 | 18:34hs
•POLíTICA

La CUP-Crida per Girona reclama una audiència pública sobre el subministrament elèctric a la ciutat

La formació demana un espai públic perquè el govern expliqui tots els punts on hi ha problemàtiques i les gestions que s'estan fent amb Endesa

Aquest matí regidors de la CUP-Crida per Girona han visitat el barri de Font de la Pólvora i s'han entrevistat amb veïns i veïnes afectades per les interrupcions de subministrament elèctric que està patint el sector de Girona Est darrerament. Els regidors han alertat un cop més de la gravetat de la situació i han exigit mesures urgents per part del govern gironí davant d'Endesa.

La CUP-Crida per Girona ha recordat que hi ha diversos barris que estan patint problemes d'aquest tipus en els darrers mesos, i per això han reclamat al govern la celebració d'una audiència pública sobre el subministrament energètic a la ciutat, en què l'alcaldessa doni compte de totes les incidències i problemes estructurals que hi ha en diferents barris de la ciutat, i per explicar quines mesures està duent a terme i té previst impulsar per tal de posar remei a la situació.

Cal tenir en compte que a banda dels barris de Girona Est, des de fa dos dies hi ha problemes de subministrament a Montjuïc, i que en els darrers mesos s'han produït talls i incidències a zones com Sant Daniel, Torre Gironella, Germans Sàbat o Sant Narcís, entre d'altres.

Mesures per a la sobirania energètica

Igualment, des de la formació han exigit al govern que, a banda de solucionar la problemàtica relacionada amb el servei que ofereix Endesa, desplegui un pla de mesures encaminades a la sobirania energètica, com pugui ser la promoció de mecanismes l'autoabastament per part de la ciutadania, així com l'impuls d'infraestructures energètiques de titularitat municipal, o la priorització d'acords amb entitats cooperatives com ara Som Energia.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/81672_lacup-cridapergironareclamaunaaudienciapublica-obreel-ubmini-tramentelectricalaciutat-2.htm