logo
Imprimir
04-12-2018 | 14:13hs
•BAIX EMPORDà

L'escultura 'Palamós Paradís de la vela' ja llueix la seva il·luminació

Ahir a la nit es va estrenar aquest sistema d'il·luminació, amb tecnologia Led, que permet realçar el valor d'aquest element i millorar-ne l'estètica

Ahir a la nit (dilluns, 3 de desembre), es va estrenar la il·luminació ornamental de l'escultura "Palamós Paradís de la vela", situada en la rotonda de l'accés oest a Palamós des de la carretera C-31, i molt propera al barri d'es Pla.

Aquest sistema d'il·luminació, dotat de quatre focus de tecnologia Led i de 35 wats de potència, permet realçar el valor d'aquest element i millorar l'estètica en general de l'espai on és ubicat.

Durant les darreres setmanes s'han dut a terme les tasques d'obertura de rases i canalitzacions del cablejat necessari per a la connexió dels focus que il·luminen aquest escultura i que es troben instal·lats damunt d'unes petites bases de formigó que s'hi han construït al seu voltant.

Els treballs de canalització de la xarxa i instal·lació d'aquest sistema d'il·luminació, ha estat a càrrec d'una empresa especialitzada amb un cost global de 8.766,50 €.

En compliment de la normativa de contaminació lluminosa, aquests focus es tancaran de manera automàtica a partir de les 12 h de la nit durant tot l'any, excepte en el període d'estiu que ho faran a la una de la matinada.

L'escultura "Palamós, Paradís de la Vela", és obra de l'artista bisbalenc Joan Abras, i va ser promoguda l'any 1984 pel Centre d'Iniciatives i Turisme de Palamós. Es tracta d'una escultura d'uns 6 metres d'alçada inspirada en la cara de la pubilla de Palamós de 1984, Sònia Castelló i simbolitza la tramuntana, el campanar de Palamós, les veles i el mar.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/81888_le-culturapalamo-paradi-delavelajallueixla-evailluminacio-1.htm