logo
Imprimir
06-12-2018 | 20:08hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Més de 150 nens i nenes han cantat la Primera Nadala de l'Any al festival Veus d'Olot

La cantada de nadales de VEUS 2018 que ha tingut lloc aquesta tarda al centre d'Olot. És una de les novetats del festival de grups vocals de Catalunya que ha començat aquest matí amb el taller de Ramon Escalé i que ha programat activitats fins diumenge

Més de 5 hores de treball intens. El Gospel Celebration de Ramon Escalé ha omplert de molt bon ambient i energia la sala el Torín d'Olot a la sessió de matí i tarda. Una cinquantena de persones han pres part del primer taller formatiu de VEUS 2018 a la primera de les propostes d'aquesta tercera edició del festival de grups vocals de Catalunya.

A la tarda, l'activitat s'ha traslladat al Firal petit. Més de 150 nens i nenes han interpretat la Primera Nadala de l'any. Els escolars han pujat a l'escenari del passeig d'en Blay per mostrar el que havien après aquestes últimes setmanes a l'aula. I ho han fet amb la cantant de jazz Laura Simó com a solista i sota la direcció del professor de l'Escola Municipal de Música d'Olot (EMMO), Albert Carbonell, autor de la cançó i de la reinterpretació d'un dels clàssics d'aquest Nadal: el Fum Fum Fum. Alumnes de l'EMMO, l'escola Malagrida, l'escola de Sant Roc, l'escola Pia d'Olot, l'escola Verntallat de la Vall d'en Bas i del Joan Maragall de Santa Pau han participat de la primera Nadala de l'any del VEUS 2018.

El pati de l'antic Hospital ha estat l'altre escenari a l'aire lliure d'aquest dijous a la tarda. La Coral de l'Associació de la Gent Gran s'ha encarregat de la música mentre que els Amics de les Lletres Garrotxines han posat la poesia a aquest espectacle del VEUS que aquest vespre porta Trondheim Voices a Olot. El conjunt noruec és un referent en la improvisació vocal. Des de l'any 2001 ha estat capdavanter en aquest àmbit, en el qual ha ampliat el format del concert tradicional i ha buscat a través de la música una nova interacció entre els cantants, el públic, l'entorn i les noves tecnologies que, en aquests moments, omple l'escenari del Teatre Principal.

La primera nit de VEUS 2018 té la música de Frank Sinatra de protagonista. Amb motiu dels vint anys de la seva mort, el festival ha programat Les Dones de Frank. Mone Teruel, Marian Barahona, Susana Ribalta, Txell Sust i Joan Nito Figueres interpretaran un concert teatralitzat que farà un recorregut per les cançons més conegudes de La Veu. Començarà a les 23.30h a la sala El Torin.

La d'aquest 2018 és la tercera edició del Festival VEUS que ha començat aquest dijous i finalitzarà diumenge. L'organitza DinàmiG, té el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i hi col·laboren la Federació Catalana d'Entitats Corals i La Vanguardia.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/82004_me-de150nen-inene-hancantatlaprimeranadaladelanyalfe-tivalveu-dolot-2.htm