logo
Imprimir
18-01-2019 | 12:13hs
•+ NOTíCIES

L'Obra Social 'la Caixa' va destinar prop de 300.000 euros a 13 projectes socials a les comarques de Girona el 2018

El Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials va invertir l'any passat 18,5 milions d'euros a tot l'Estat en la millora de la qualitat de vida de 263.109 persones en situació o risc de vulnerabilitat

L’Obra Social ”la Caixa” va invertir el 2018 un total de 293.450 euros en 13 projectes socials a les comarques de Girona amb el propòsit de millorar les condicions de vida d’aquelles persones en situació o major risc de vulnerabilitat i contribuir en la construcció d’una societat més justa i igualitària. La suma total d’aquests ajuts va tenir com a beneficiàries directes en aquesta província 2.668 persones a través de las sis convocatòries del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que convoca amb caràcter anual l’Obra Social ”la Caixa”: promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; interculturalitat i acció social; i acció social en l’àmbit rural.

En el conjunt de tot l’Estat espanyol la inversió va assolir els 18,5 milions d’euros repartits en 786 projectes i més de 263.000 beneficiaris.

Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” renova un any més el seu compromís social amb els col·lectius de població més vulnerables i retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d’oportunitats com els dos eixos principals del conjunt de projectes impulsats per l’entitat: “El progrés i el benestar social només son possibles si treballem amb una idea clara d’igualtat social. D’aquí la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d’excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones.”

Els ajuts oferts per les diferents convocatòries de 2018 han beneficiat directament persones amb discapacitat, en procés d’envelliment, situació de dependència o malaltia; persones en situació o risc d’exclusió social, amb especial atenció a menors i les seves famílies; persones immigrades o en contexts vulnerables de diversitat cultural, amb l’objectiu de fomentar la cohesió social. Aquest any han estat contractats 4.397 professionals específicament per al desenvolupament dels projectes, en què també s’hi ha implicat 12.291 voluntaris.

Obertura de les convocatòries de 2019

Un any més, l’Obra Social ”la Caixa” reedita el seu compromís amb el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2019, la primera convocatòria del qual –promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia– ja ha estat formalment convocada amb un pressupost de 4,2 milions d’euros. Els següents ajuts es convocaran en dos terminis: el 12 de febrer s’obriran les sol·licituds a les convocatòries de lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social, habitatges temporals d’inclusió social i inserció sociolaboral; i el 25 de març s’obriran les d’interculturalitat i acció social en l’àmbit rural.

Les entitats interessades poden consultar les bases i el calendari de sol·licituds d’aquest any al web:

Premis “la Caixa” a la Innovació Social

Un any més, l’Obra Social “la Caixa" farà també un reconeixement especial a aquelles iniciatives que afronten els reptes socials amb respostes que aporten millores o noves perspectives, que estan aconseguint resultats positius, que son adaptables i que tenen potencial per ser duradores i sostenibles.

En aquesta quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social, s’atorgaran deu premis de 15.000 euros, que s’escolliran entre tots aquells projectes seleccionats en el programa de Convocatòries 2019, tenint en compte el resultat de l’impacte. La resolució es donarà a conèixer l’any 2020.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/83762_lobra-ociallacaixavade-tinarpropde300000euro-a13projecte-ocial-ale-comarque-degironael2018-1.htm