logo
Imprimir
30-01-2019 | 16:29hs
•LA SELVA

Aquest dissabte s'inaugura l'exposició 'Denys Blacker' a la casa de la Paraula a Santa Coloma

L'exposició és una coproducció de la Casa de la Paraula i el Bòlit – Centre d'art contemporani de Girona, que amb aquest projecte donen continuïtat a la seva col·laboració per a produir i exhibir projectes artístics que es programen a ambdós equipaments

Dissabte dia 2 de febrer, a les 12 h, s'inaugura l'exposició: Denys Blacker. Complicitats i sincronies a la Casa de la Paraula. Artista anglo-catalana, el treball de Denys Blacker destaca per la singular relació entre escultura, indumentària i performance.

L'exposició és una coproducció de la Casa de la Paraula i el Bòlit – Centre d'art contemporani de Girona, que amb aquest projecte donen continuïtat a la seva col·laboració per a produir i exhibir projectes artístics que es programen a ambdós equipaments. L'exposició es podrà visitar, a Santa Coloma de Farners, fins al 2 de març de 2019. L'acte inaugural de l'exposició, en el qual intervindran l'alcalde de Santa Coloma de Farners, el Sr. Joan Martí, i la directora del Bòlit de Girona, la Sra. Carme Saïs, inclou la realització de la performance, Pensaments tentaculars, amb la Denys Blacker i el col·lectiu d'artistes Ocells al cap.

Denys Blacker, establerta a Madremanya (el Gironès), és una artista multidisciplinar que empra el dibuix, l'escultura i el vídeo com a espais de creació vinculats a l'art de la performance, pràctica creativa que engloba i dona sentit a tots els llenguatges del seu art. Denys Blacker situa el seu cos com una realitat mediadora, oberta i porosa a formes encarnades de coneixement que abracen des de la intuïció, l'energia i l'espontaneïtat, fins al diàleg actiu i amorós amb la matèria en tots els seus estats.

L'any 2014 Denys Blacker i un col·lectiu d'artistes internacional funden el grup Ocells al cap. Les activitats i performances del grup Ocells al cap, qüestionen el rol de l'artista i el concepte individual d'autoria. Mitjançant exercicis i tallers, desenvolupen tècniques per alliberar la performance de la intencionalitat racional i conduir-la, sota el guiatge de la intuïció, a capes més profundes de la consciencia. Des del llenguatge del performance art examinen la nostra capacitat individual i comunitària de generar relacions innovadores, dinàmiques i transformatives entre la realitat material i la realitat immaterial. La improvisació és el nucli de la seva recerca i el seu itinerari creatiu s'orienta vers la performativitat, la telepatia i la sincronicitat.

Nota biogràfica de l'artista

Denys Blacker, artista visual és doctora per la Universitat a Northumbria. La seva obra ha estat exposada internacionalment al llarg de 30 anys. Ha presentat obra recent a Thin Ice al Days of Performance a Lviv (Ucraïna); Tingues a OUI Performance, York Guildhall (Anglaterra); The Three Roses a l'Interakcje Festival a Pietrkow Tribunlaski (Polònia); Birds in the Head, una reinvenció de performance en grup de l'obra Birds, d'Allan Kaprow, en col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies i la Bonne, Barcelona (Catalunya); Extensions Sèries, amb el grup Wolf in the Winter, Museum of Art Oxford (UK) i al Fierce Festival, Birmingham (UK).

Denys Blacker viu i treballa a Catalunya des de 1987. En col·laboració amb l'artista holandesa Anet Van de Elzen fundadora Gresol, institució cultural sense ànim de lucre, destinada a organitzar tallers i encontres culturals. Ha organitzat més de 20 festivals internacionals de performance a Girona i a Barcelona, entre els quals destaca: FEM, festival anual de performance internacional de dones artistes, actualment en la seva 14a edició.

Col·labora habitualment amb, la Bonne, Centre de Cultura de Dones, on coordina les trobades Cara a Cara, un programa de performance i un arxiu d'entrevistes. És membre del grup de performance internacional The Wolf in the Winter i sòcia fundadora del projecte, ELAA (European Live Art Archive), finançat per la UE i ubicat a la Universitat de Girona. ELLA és un arxiu d'entrevistes a artistes de performance europeus i és un recurs en línia, obert i gratuït.

Denys Blacker és fundadora i coordinadora de la trobada Corpologia, un col·lectiu d'artistes de performance i editora de la revista del mateix nom (2010-201) .Col·labora amb altres organitzacions en la programació d'esdeveniments de performance, com ara: el Cicle Art d'Acció al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona i Flare (Fòrum per a la Investigació d'Art en Viu i Educació) Universitat de Northumbria (Regne Unit).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/84490_aque-tdi-abte-inauguralexpo-iciodeny-blackeralaca-adelaparaulaa-antacoloma-1.htm